Πώς να γράφετε πιο γρήγορα στον υπολογιστή

όπως προστάζουν οι απαιτήσεις της εποχής

Είτε για τη σχολή, το σχολείο ή την εργασία σας, η δεξιότητα γρήγορης πληκτρολόγησης φαντάζει απαραίτητη. Ιδιαίτερα σε επαγγελματικό επίπεδο, η γνώση τυφλού συστήματος θεωρείται δεδομένη. Μπορεί να σας βοηθήσει στη γρηγορότερη διεκπεραίωση εργασιών αλλά εκτός αυτού, θα σας βοηθήσει και στην ταχύτερη επικοινωνία. Σας παρουσιάζουμε ορισμένες συμβουλές για να βελτιώσετε το χρόνο που πληκτρολογείτε τα κείμενα στον υπολογιστή σας, όπως προστάζουν οι απαιτήσεις της εποχής.

Θέση
Ο τρόπος που κάθεστε στην καρέκλα έχει ξεχωριστή σημασία για να σας βοηθήσει να βελτιωθείτε. Συγκεκριμένα, πρέπει να κάθεστε σε ευθεία και η καρέκλα που θα επιλέξετε να είναι αρκετά άνετη. Σημαντικό είναι μάλιστα να δακτυλογραφείτε με το μέσα μέρος των δακτύλων σας, καθώς τα νύχια μπορεί να προκαλέσουν φθορές στο πληκτρολόγιο και τα χέρια σας.

Εξοικείωση
Τοποθετήστε και τα δύο σας χέρια στο πληκτρολόγιο με όλα σας τα δάκτυλα να ακουμπούν στα πλήκτρα. Αυτό θα σας προσφέρει μεγαλύτερη οικειότητα με την επιφάνεια του πληκτρολογίου, καθώς θα μπορείτε να φτάσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα όλα τα πλήκτρα. Επίσης, μετά από λίγο χρονικό διάστημα, θα αυξήσετε και την ακρίβεια της δακτυλογράφησής σας, καθώς εξασκείται η «μυϊκή μνήμη» των δακτύλων.

Τοποθέτηση
Όπως αναφέραμε, και τα δύο χέρια πρέπει να βρίσκονται στο πληκτρολόγιο. Οι θέσεις των δακτύλων έχουν και αυτές ξεχωριστή σημασία. Στα περισσότερα πληκτρολόγια θα δείτε στα γράμματα «F» και «J» δύο εξογκώματα. Εκεί είναι το σημείο που πρέπει να βρίσκονται οι δείκτες των χεριών σας. Επίσης θα σας διευκολύνει αρκετά να πατάτε το spacebar με τους αντίχειρές σας. Τα υπόλοιπα τρία δάχτυλα του αριστερού χεριού προτείνεται να βρίσκονται στα πλήκτρα «A,S,D» και του δεξιού στα «K,L» και της άνω-κάτω τελείας. Έχοντας συγκεκριμένη θέση για τα χέρια σας, κάνετε πιο εύκολη την απομνημόνευση των πλήκτρων.

Μην κοιτάτε
Πώς να γράφετε πιο γρήγορα στον υπολογιστή

Όπως ένας οδηγός δεν κοιτάει τα πετάλια όσο οδηγεί, με τον ίδιο τρόπο οφείλετε να αποφύγετε να κοιτάτε το πληκτρολόγιο. Έτσι θα εξοικειωθείτε το ταχύτερο δυνατό. Μπορεί να κάνετε λάθη στην αρχή, μη βλέποντας που βρίσκονται τα συγκεκριμένα πλήκτρα που θέλετε, όμως με λίγη «προπόνηση», θα απομνημονεύσετε τα λάθη σας.

Tips για γρήγορα αποτελέσματα:

Αρχίστε να εξασκείστε με καθημερινές προτάσεις, που σας έρχονται στο μυαλό ή και με ονόματα γνωστών σας, ώστε να θυμάστε τις θέσεις των πλήκτρων.

Πριν ξεκινήσετε να γράφετε, κάντε ένα μικρό «ζέσταμα», τεντώνοντας τα δάχτυλά σας και σφίγγοντας τις γροθιές σας. Με τον τρόπο αυτό, θα τα νιώσετε να ανοίγουν καλύτερα

Χρονομετρήστε την επίδοσή σας και προσπαθήστε να βελτιώνεστε φορά με τη φορά.

Χρησιμοποιήστε emoticon σε διάφορα chat, ώστε να έχετε υπόψη σας που βρίσκονται και άλλα πλήκτρα εκτός των γραμμάτων, όπως οι τόνοι, οι παρενθέσεις και οι άνω-κάτω τελείες.

Τα ελληνικά διαθέτουν τόνους και κατά συνέπεια το πλήκτρο «;» είναι ίσως από τα πρώτα πλήκτρα που θα απομνημονεύσετε.   

ofono

                                                                            -->
exodosclub.blogspot.gr



                                           
.. ..
.tampouloukia.gr/.    

AGGELIES.PRO   Δωρεάν αγγελίες για όλους. Κάνε κλικ στην εικόνα τώρα!


Flying bat in a marquee









Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :