Γερμανική γροθιά στο Facebook για την απαγόρευση των ψευδωνύμων

Προβλήματα στην πολιτική του Facebook, που ζητά από τους χρήστες να δίνουν τα πραγματικά τους ονόματα, δημιουργεί η απόφαση μιας γερμανικής Αρχής Προστασίας Δεδομένων που έκρινε ότι η πολιτική αυτή αντίκειται στους γερμανικούς νόμους.
Συγκεκριμένα, με απόφαση της η γερμανική Αρχή Προστασίας Δεδομένων (ULD) του κρατιδίου Schleswig-Holstein διατάσσει το Facebook να αρχίσει να επιτρέπει στους χρήστες του να χρησιμοποιούν ψευδώνυμα στο δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Ιντερνετ. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την γερμανική Αρχή η απαγόρευση χρήσης ψευδωνύμων παραβιάζει το νόμο Telemedia Act της Γερμανίας. Στο νόμο αυτό προβλέπεται το δικαίωμα των χρηστών του Ιντερνετ στην ανωνυμία και άρα τη χρήση ψευδωνύμων.

«Η απόφαση έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα» σημείωσε ο πρόεδρος της Αρχής, προσθέτοντας ότι δεν είναι αποδεκτό για ένα αμερικάνικο portal σαν το Facebook να παραβιάζει τους γερμανικούς νόμους για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Η απόφαση της γερμανικής Αρχής που ελήφθη την Παρασκευή αφορά το Facebook USA και το Facebook Ireland και έχει ισχύ μόνο στο ίδιο το κρατίδιο. Ωστόσο δεν αποκλείεται να ληφθούν παρόμοιες αποφάσεις από Αρχές και των υπολοίπων 15 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας.

Το Facebook έχει δύο εβδομάδες να ασκήσει έφεση ή να συμμορφωθεί. Ένας εκπρόσωπος της δημοφιλούς ιστοσελίδας δήλωσε ότι η συγκεκριμένη απόφαση «δεν έχει βάση, είναι σπατάλη χρημάτων για τον γερμανό φορολογούμενο» και γι' αυτό το Facebook θα την αμφισβητήσει στα δικαστήρια.
                                                                            -->
exodosclub.blogspot.gr



                                           
.. ..
himaira.blogspot.com/.    

AGGELIES.PRO   Δωρεάν αγγελίες για όλους. Κάνε κλικ στην εικόνα τώρα!


Flying bat in a marquee









Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :