Κόλπα για μια καθαρή κουζίνα

Πώς να αποφύγετε τους λεκέδες και τη σκόνη... Αναρωτιέσαι πώς γίνεται και η κουζίνα σου μοιάζει διαρκώς με «εμπόλεμη ζώνη»; Τσέκαρε τα παρακάτω μυστικά και κράτα την καθαρή συνέχεια. Κάνε τη ζωή σου πιο εύκολη! Βάλε το ελαιόλαδο πάντα πάνω σε ένα μικρό πιατάκι ώστε να μην τρέχει πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Εναλλακτικά, φτιάξε σουπλά από φελλό που μπορεί να αντικαθιστάς κάθε τόσο. Χρησιμοποίησε μια μεγάλη κουτάλα ή ένα πιάτο για να βάζεις το κουτάλι ή το εργαλείο που χρησιμοποιείς στο μαγείρεμα χωρίς να λερώνεις την κουζίνα ή τον πάγκο. Πριν βάλεις κάτι με σάλτσα στον φούρνο μικροκυμάτων τοποθετήστε στο δισκάκι του μια χαρτοπετσέτα που θα μαζέψει ό,τι και αν σας πέσει. Μετά το πλύσιμο άνοιξε το παράθυρο ή τον εξαερισμό για 5 λεπτά ώστε να αποφύγεις την ανάπτυξη της υγρασίας που προκαλεί μούχλα. Αν ο χώρος το επιτρέπει, απομάκρυνε τα έπιπλα γύρω στο 1,5 μέτρο από τους τοίχους ώστε να μπορείς να περάσεις ευκολότερα με τη σκούπα χωρίς να χρειάζεται να τα μετακινήσεις. Βάλε ένα χαλάκι μπρος στον νεροχύτη ώστε όταν πέφτουν νερά να μη δημιουργείται λάσπη σε όλη την κουζίνα. Η καθαριότητα ξεκινά από έξω. Φρόντισε να πλένεις κάθε τόσο το χαλάκι της εισόδου και αν αφήνεις τα παράθυρά σας ανοιχτά, μην ξεχνάς να σκουπίζεις και να σφουγγαρίζεις τη βεράντα σου. Είναι η προέκταση του σπιτιού σου. Μην το ξεχνάς. Ανοιγόκλεινε συχνά τις κουρτίνες και τα στόρια ώστε να μην «κάθεται» και συσσωρεύεται πάνω τους η σκόνη. Να αφήνεις την πόρτα του πλυντηρίου των πιάτων αλλά και των ρούχων ανοιχτές ώστε να μην εγκλωβίζεται η υγρασία και έτσι αναπτύσσονται βακτήρια. Αν έχεις πολύ μαγείρεμα μπροστά σου, κάλυψε τον πάγκο με λίγο αντικολλητικό χαρτί και καθάρισε τα λαχανικά εκεί. Με μια κίνηση μπορείς να τα μαζέψεις και να τα πετάξεις στα σκουπίδια. Θα κερδίσεις χρόνο και θα γλιτώσεις βρώμα. Πηγή: womenonly.gr
-->
/.tsekouratoi.gr//.trelokouneli.gr.   

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :