Οι δηλητηριώδεις ατάκες της Μάργκαρετ Θάτσερ

Η Μάργκαρετ Θάτσερ, υπήρξε μια πολιτικός με πυγμή. Σε μια μάχη ανδρών, κυριάρχησε για περισσότερο από 10 χρόνια. Μεγάλο της όπλο, ήταν και οι ατάκες της. Δείτε μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες (Vids) Έμεινε γνωστή ως «Σιδηρά Κυρία». Είναι ίσως η πιο αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στη νεότερη ιστορίας της Μεγάλης Βρετανίας. Οι ατάκες της Βαρόνης Μάργκαρετ Θάτσερ, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας,

έμειναν στην ιστορία. Δείτε τις πιο αξιομνημόνευτες, όπως τις συγκέντρωσε ο Guardian.

Το 1973 και ενώ ήταν υπουργός εκπαίδευσης

είπε: «Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει μια γυναίκα πρωθυπουργός στη διάρκεια της ζωής μου», βεβαίως μερικά χρόνια αργότερα η ίδια διέψευσε τον εαυτό της.

Το 1977 ως ηγέτης των Συντηρητικών ανέφερε: «Άνθρωποι του δικού μου περιβάλλοντος

χρειάζονται σχολεία μέσης εκπαίδευσης ανταγωνιστικά ώστε να ανταγωνιστούν τους πιο προνομιούχους».

Δυο χρόνια αργότερα το 1979 κατά τη διάρκεια συζήτησης του Κοινοτικού προϋπολογισμού είπε: «Δεν ζητάμε ένα μικρό κομμάτι χρημάτων της κοινότητας για τη Βρετανία. Αυτό που ζητάμε είναι την επιστροφή ενός μεγάλου ποσού των χρημάτων που εμείς έχουμε δώσει». Ανακοινώνοντας την απελευθέρωση της Νότιας Γεωργίας κατά τη διάρκεια του πολέμου των Νησιών Φόλκλαντ το 1982 ανέφερε «Μόλις έμαθα αυτή την είδηση. Να συγχαρώ τις δυνάμεις μας και τους πεζοναύτες. Χαίρε».

Άλλη μια μια ιστορική ατάκα από εκείνη την εποχή είναι όταν

η Βρετανία βύθισε το αργεντινό καταδρομικό General Belgrano,

«Το πλοίο απειλούσε τα αγόρια μας. Θα το ξαναέκανα» είπε.

Σε συνέντευξή της στο

Women’s Own το 1987 είχε δηλώσει «Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα που λέγεται κοινωνία. Υπάρχουν τα άτομα, άνδρες και γυναίκες, όπως υπάρχουν και οι οικογένειες». Στη Βουλή των Κοινοτήτων το 1990 αναφερόμενη στον πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Ντελόρ είπε: «Σε συνέντευξη τύπου είπε ότι ήθελε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να είναι το δημοκρατικό όργανο της κοινότητας και το συμβούλιο των υπουργών να είναι η σύγκλητος. Όχι, όχι, όχι».

Η Θάτσερ ήθελε εκείνη την εποχή να δείξει την απέχθειά της για τα ευρωπαϊκά σχέδια ενοποίησης, εφαρμογής κοινού νομίσματος ή λήψης αποφάσεων από την Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο.

Την ίδια χρόνια ρωτήθηκε και για τον Σοσιαλισμό και απάντησε: «Εσείς θα θέλατε οι πλούσιοι να είναι λιγότεροι και οι φτωχοί ακόμα φτωχότεροι».

Η απάντηση αυτή δόθηκε, διότι ρωτήθηκε πως

στα χρόνια της πρωθυπουργίας της οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι.

Τέλος για τον διάδοχό της Τζον Μέιτζορ είχε πει: «Δεν θα κρατώ το τιμόνι, αλλά θα είμαι μια πολύ καλή οδηγός στο πίσω κάθισμα». Πηγή: Guardian)



  banner ads          
                 -->

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :