Πως εμπνέονται τις ταινίες οι δημιουργοί τους; Διαβάστε παρακάτω τον τρόπο για 5 κλασσικές ταινίες!

Η έμπνευση ενός δημιουργού για την συγγραφή ενός σεναρίου είναι για εμάς τους θεάτες τις περισσότερες φορές κατι ανεξήγητο και...

πολλές φορές μας εντυπωσιάζει η ευρύτητα της σκέψης και της φαντασίας τους..»Πώς του ήρθε αυτή η ιδέα;» Πόσες φορες έχουμε αναρωτηθει για μια ταινια που μας εχει καθηλώσει;

Ιδού η απάντηση για 5 κλασσικά αριστουργήματα του κινηματογράφου.

ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ «THE BIRDS» (Άλφρεντ Χίτσκοκ)

Την επίθεση των πουλιών, ο Χίτσκοκ την εμπνεύστηκε από ένα πραγματικό γεγονός που έγινε σε μία παραλία της Καλιφόρνιας στις 18 Αυγούστου του 1961, γύρω στις 8 το πρωί, όταν ετοιμοθάνατοι γλάροι μπήκαν στα σπίτια των κατοίκων της πόλης Capitola.

Η παράξενη αυτή συμπεριφορά των γλάρων ήταν ένα μυστήριο. Όμως, ύστερα από πολλά χρόνια μία βιολόγος, μετά από ανάλυση των ευρημάτων στο στομάχι των γλάρων βρήκε ότι η αιτία για την παράξενη συμπεριφορά τους ήταν μια νευροτοξίνη που βρίσκεται σε ένα είδος φύκους, που κατανάλωσαν οι γλάροι και προκάλεσε την επιθετική συμπεριφορά τους.

Η τοξίνη είναι το δομοϊκό οξύ, που προκαλεί εγκεφαλικές βλάβες, σύγχυση, επιληπτικά επεισόδια και τον θάνατο σε μεγάλες δόσεις. Σε βιοχημικό επίπεδο έχουμε μια υπερβολική αύξηση του ασβεστίου στους νευρώνες, με αποτέλεσμα την απενεργοποίηση τους.



.



                                           
         
                                                  -->

  banner ads
eXodosclub.blogspot.gr
.tro-ma-ktiko.blogspot.gr..adieXodos.gr   


banner ads
.adieXodos.gr

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :