Μύθος ή αλήθεια: Παχαίνω γευματίζοντας εκτός σπιτιού;Όταν έχω κατακράτηση να μην πίνω νερό;

Όταν έχω κατακράτηση υγρών δεν πρέπει να πίνω νερό;

Μύθος. Η περιεκτικότητα νερού στο σώμα μας εξαρτάται από το φύλο, την ηλικία και τη σωματική μας διάπλαση.

Σε ένα υγιές άτομο η προσλαμβανόμενη ποσότητα νερού ισούται με την αποβαλλόμενη ποσότητα νερού. Πολλές φορές και για διάφορους λόγους, κυρίως οι γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατακράτησης υγρών, το σώμα δηλαδή κρατά περισσότερα υγρά από όσο χρειάζεται. Σε αυτήν την περίπτωση χρειάζεται κατανάλωση άφθονου νερού, ώστε το σώμα να μπορέσει να αποβάλλει την περίσσια ποσότητα υγρού και να επανέλθει η καλή ισορροπία υγρών στον οργανισμό μας.

Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr η Γεωργία Καπώλη, MScΚλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος-Επιστημονική Διευθύντρια ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Νεμέα Κορινθίας Αντιπρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Παίρνουμε επιπλέον κιλά γευματίζοντας εκτός σπιτιού;

Μύθος. Οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει τα γεύματα εκτός σπιτιού με υπερ-κατανάλωση φαγητών πλούσιων σε λιπαρά, σάκχαρα και θερμίδες. Αν και υπάρχει μία μικρή δόση αλήθειας σε αυτό, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Πάντα υπάρχουν περισσότερο “υγιεινές” επιλογές και εφόσον είμαστε αποφασισμένοι ψυχολογικά δε χρειάζεται να προβούμε σε άσκοπες υπερφαγίες. Ήδη μεγάλος αριθμός εστιατορίων έχουν συμπεριλάβει στο μενού ποικιλία φαγητών με χαμηλά λιπαρά και θερμίδες, τα οποία δεν επιβαρύνουν την υγεία και το σωματικό μας βάρος.

life2day.gr




         
                                                  -->



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :