Ενθουσιασμένοι οι Βέλγοι με την κρητική κουζίνα

Δέκα Βέλγοι δημοσιογράφοι που είναι εξειδικευμένοι στην γαστρονομία, και εργάζονται σε ημερήσιες εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας...

όπως η La Libre Belgique, η Sudpresse, η La Dernieve Heure, η Vers l' Avenir, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την ποιότητα και την διατροφική αξία της Κρητικής κουζίνας, κατά την επίσκεψή τους στην Κρήτη.

Σκοπός της επίσκεψης των δημοσιογράφων, να βιώσουν γαστρονομικές εμπειρίες, να γνωρίσουν την Κρητική διατροφή και ιδιαιτέρα το ελαιόλαδο, καθώς και τα προϊόντα που παράγονται στο νησί.

Οι ίδιοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τον πλούτο και την διατροφική αξία της Κρητικής κουζίνας, δοκιμάζοντας παραδοσιακά φαγητά, σε Κρητική ταβέρνα συντροφιά με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Στους δημοσιογράφους παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για την ευεργετική, για τον άνθρωπο, Κρητική διατροφή που αποτελεί ασπίδα προστασίας-πρόληψης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε ότι οι ιδιότητες της Κρητικής κουζίνας είναι μοναδικές και ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό, κάτι που είναι επιστημονικά αναγνωρισμένο. Επίσης ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια διασύνδεσης της Κρητικής διατροφής με το τουριστικό προϊόν του νησιού, με θετικά αποτελέσματα, καθώς τα ποσοστά του γαστρονομικού τουρισμού είναι αυξητικά. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους ξένους εκπροσώπους του Τύπου για το σήμα Κρητικής Κουζίνας που έχει θεσπίσει η Περιφέρεια, και την πολιτική πιστοποιήσεων που ακολουθείται σε ξενοδοχεία που προσφέρουν Κρητική διατροφή στα εστιατόρια τους.

Τους Βέλγους δημοσιογράφους, συνοδεύει στην Κρήτη η διευθύντρια του Γραφείου του ΕΟΤ σε Βέλγιο και Λουξεμβούργο Ελένη Σκαρβέλη ενώ οι ίδιοι έδειξαν ενθουσιασμένοι για την αξία της Κρητικής κουζίνας, όπως επίσης για την περιήγηση τους στο νησί.




         
                                                  -->



Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :