Aτμοσφαιρική ρύπανση ρεκόρ στη Σιγκαπούρη [video]

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Σιγκαπούρη ανήλθε σε νέα επίπεδα-ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς το νέφος από τις φωτιές στην Ινδονησία «έπνιξε» για άλλη μία φορά την νησιωτική χώρα.

Ο Δείκτης Επιπέδου Ρύπανσης (PSI) έφτασε τα 401 στις 11:00 το πρωί (τοπική ώρα, ξημερώματα ώρα Ελλάδας). Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην ιστορία της χώρας. Το επίπεδο ρύπανσης θεωρείται επικίνδυνο για τη ζωή ηλικιωμένων και ασθενών, αναφέρει η κυβερνητική υπηρεσία που ελέγχει την ποιότητα του αέρα.

Το νέφος οφείλεται στα πυκνά στρώματα καπνού που προκλήθηκαν από τις φωτιές που ανάβουν οι κάτοικοι στο γειτονικό νησί της Ινδονησίας, τη Σουμάτρα. Κάθε χρόνο την ίδια περίοδο το μικρό νησί της Σιγκαπούρης «πνίγεται» από τους πυκνούς καπνούς που μετακινούνται από το γειτονικό νησί της Σουμάτρας, όπου η παράδοση της καλλιέργειας πάνω σε καμένη γη ακολουθείται ευρέως. Ωστόσο, τα επίπεδα ρεκόρ που σημείωσε η ρύπανση οδήγησε σε διαμάχη την Ινδονησία και τη Σιγκαπούρη.

Ο πρωθυπουργός της νησιωτικής χώρας έχει, μάλιστα, προειδοποιήσει ότι το νέφος ενδέχεται να παραμείνει για αρκετές ακόμα εβδομάδες. Στη Τζακάρτα ο Αγκούνγκ Λακσόνο, ο ινδονήσιος υπουργός αρμόδιος για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών, απάντησε ξερά στις νουθεσίες της Σιγκαπούρης. «Η Σιγκαπούρη θα πρέπει να σταματήσει να συμπεριφέρεται σαν παιδί και να κάνει όλη αυτή τη φασαρία» δήλωσε στον Τύπο την Πέμπτη.




.
-->



                                           
         
                                                  -->

  banner ads
eXodosclub.blogspot.gr
tro-ma-ktiko.blogspot.gr -trelokouneli.gr   


banner ads
.adieXodos.gr

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :