Ο Άλεξ επέστρεψε κι αποδεικνύει με στοιχεία ότι ...δεν είναι τεμπέλης!

Μετά την εισαγωγή για τον Άλεξ και όλα αυτά που καταλογίζουν στο έθνος του, ο Άλεξ επιστρέφει καταρρίπτοντας ένα προς ένα όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά που του αποδίδουν!

Στην εισαγωγή για τον Άλεξ, διαπιστώσαμε ότι είναι ένας άνθρωπος όπως όλοι οι άλλοι... Αυτό, έως τη στιγμή που πληροφορηθήκαμε την εθνικότητά του. Μαζί με την πληροφορία της ελληνικής καταγωγής, ήρθαν και οι συνεκδοχές που τα τελευταία 4-5 χρόνια, κάποιοι προσπαθούν να προσθέσουν δίπλα στο "φιλόξενος", "φιλότιμος", "χαρούμενος" και όλα τα άλλα που βλέπουμε καθημερινά στους ανθρώπους γύρω μας...

"Ο Άλεξ είναι τεμπέλης, απατεώνας, αγνώμων, διεφθαρμένος, βίαιος, αγενής, ρατσιστής, φοροφυγάς, "μπαχαλάκιας", κλέφτης, βάνδαλος". Λίγο ως πολύ, αυτά δεν αποδίδουν στους Έλληνες;

Στο εισαγωγικό βίντεο του Omicron Project, μιας προσπάθειας νέων ανθρώπων διαφορετικών επαγγελμάτων και καταβολών, ο θεατής βλέπει ότι "στην πραγματικότητα ο Άλεξ είναι σοκαρισμένος, μπερδεμένος, εξοργισμένος, ανάστατος, γιατί πρέπει να περνάει το χρόνο του υπερασπιζόμενος τον εαυτό του έναντι όλων των στερεοτύπων!" και εύκολα διαπιστώνει ότι οι Έλληνες ήταν απλώς ... τα εύκολα θύματα, στην αναζήτηση του αποδιοπομπαίου τράγου για την κρίση στην Ευρώπη.

Μετά την πρώτη μας γνωριμία μαζί του, ο Άλεξ επέστρεψε, αυτή τη φορά με παρέα την Ευρώπη, και ξεκινάει να καταρρίπτει ένα-ένα όλα τα χαρακτηριστικά που του αποδίδουν.

Ο Άλεξ είναι τεμπέλης!

Κι όμως, με βάση τα στοιχεία της Eurostat, ο Έλληνας εργάζεται δύο ώρες περισσότερο από ότι εργάζεται, κατά μέσο όρο, ο Ευρωπαίος εργαζόμενος. Μόνο που ο συνάδελφός του, εκτός Ελλάδας, δικαιούται δύο ημέρες άδειας, περισσότερες από την Άλεξ, ενώ "βγαίνει" στη σύνταξη τρία χρόνια νωρίτερα!

Όσο για τις αμοιβές ... ούτε λόγος! Ο Έλληνας πληρώνεται λιγότερο, με το κόστος ζωής να κυμαίνεται στα επίπεδα του μέσου όρου της Ευρώπης.

Γιατί λοιπόν τείνει να επικρατήσει η άποψη ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες;

Δύο αθώες απαντήσεις δίνονται στο βίντεο:

Μήπως ο κόσμος έχει συνδυάσει τη χώρα μας με ένα τόπο όπου πηγαίνουν για διακοπές και για να περάσουν καλά; Ή μήπως νομίζουν ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες επειδή λόγω του καλού καιρού, συναντιούνται με τους φίλους τους έξω, μετά τη δουλειά;

Οι εθελοντές του Omicron Project ζητούν τις απόψεις και τις προτάσεις όλων μας. Καταθέστε τις σκέψεις σας για την εικόνα της χώρας μας στον κόσμο στη σελίδα του O.P. στο Facebook και ... που ξέρετε; Ίσως καταφέρουμε να στείλουμε ... τα σωστά μηνύματα!




.
-->



                                           
         
                                                  -->

  banner ads
eXodosclub.blogspot.gr
.tro-ma-ktiko.blogspot.gr..adieXodos.gr   


banner ads
.adieXodos.gr

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :