Τα παράλια του Νομού Λάρισας [video]

Στην ανατολική πλευρά του νομού Λάρισας, εκεί όπου τα όρη του Κισσάβου, του Μαυροβουνίου και του Ολύμπου συναντούν το καταγάλανο Αιγαίο, βρίσκονται μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της χώρας μας.

Περιοχή απείρου κάλλους, συνδυάζει πολύ όμορφα το βουνό με τη θάλασσα και τα καταγάλανα νερά με τις πεντακάθαρες αμμουδιές.

Το Αιγαίο πέλαγος δημιουργεί μια πλούσια δαντέλα από μεγάλες σε έκταση αμμώδεις παραλίες από το Καστρί Λουτρό ως το Στόμιο και απόκρημνες ακτές από το Στόμιο ως το Ρακοπόταμο, στις οποίες συναντώνται μικροί όρμοι, κατάλληλοι για κολύμπι όπως του Ψαρόλακα της Πλατιά Άμμου και του Ρακοποτάμου.

Ιδιαίτερα δημοφιλείς παραλίες, είναι αυτές του Αγιόκαμπου, της Σωτηρίτσας και της Βελίκας, οι οποίες βρίσκονται απλωμένες η μια δίπλα στην άλλη, σε μήκος 12 χιλιομέτρων. Οι παραλίες αυτές, που έχουν επανειλημμένα βραβευθεί με Γαλάζια Σημαία, προσελκύουν την προτίμηση πολλών παραθεριστών, παρέχοντας επιλογές για μια σειρά από θαλάσσια σπορ.

Στα μέσα της ακτογραμμής των Παραλιών του νομού Λάρισας συναντούμε τις παραλίες της Παλιουριάς, της Κουτσουπιάς και του Κόκκινου Νερού οι οποίες χαρακτηρίζονται από την ποικιλομορφία τους και την πλούσια χλωρίδα του Κισσάβου.

Η περιοχή λόγω της αξεπέραστης φυσικής της ομορφιάς, γνωρίζει τα τελευταία χρόνια μια ραγδαία ανάπτυξη σε τουριστικές υποδομές. Μπορεί σήμερα να ικανοποιήσει σε απαιτήσεις διαμονής και σίτισης, χιλιάδες επισκέπτες.

Ειδικές σχολές αναλαμβάνουν να μυήσουν τους λάτρεις της θάλασσας σε σπορ, όπως Catamaran, ιστιοπλοϊα με Laser Optimist, Sea Kayak, Wind Surf, Kite Surf, καταδύσεις και θαλάσσια ποδήλατα, ενώ οι οργανωμένες εκδρομές με μηχανοκίνητα φουσκωτά σκάφη αποτελούν ιδανική ευκαιρία για περιήγηση σε κρυμμένους όρμους και σπηλιές. Επίσης, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Βελίκας, διοργανώνονται πρωταθλήματα beach volley και ποδοσφαίρου.

Για όσους προτιμούν την ξεκούραση και την ηρεμία, στα Παράλια Λάρισας υπάρχουν και ακτές όπως ο Ρακοπόταμος, η Πλατιά Άμμος, ο Ψαρόλακας, η Παναγία και η Ακτή Παπακώστα, με βλάστηση που φθάνει μέχρι τη θάλασσα και κολπίσκους, ιδανικούς για κολύμπι ή ψάρεμα.

Ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει το μπάνιο στις παραλίες με επισκέψεις στα χωριά, τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, με παραδοσιακές γεύσεις και μουσικές, καθώς και με περιπάτους σε δασικά μονοπάτια και αναβάσεις στον ήρεμο Κίσσαβο και το Μαυροβούνι.

Από τα Μεσάγγαλα και το Καστρί Λουτρό, βόρεια του Δέλτα του Πηνειού ως το Πήλιο, με ενδιάμεσους σταθμούς τα γραφικά χωριά και τις πανέμορφες παραλίες όπως, το Στόμιο, η Καρίτσα, το Κόκκινο Νερό, η Κουτσουπιά, η Παλιουριά, η Βελίκα, η Σωτηρίτσα, τον Αγιόκαμπο, το Πολυδένδρι, τον Ρακοπόταμο, την Ακτή Παπακώστα, αποκαλύπτεται μια εντυπωσιακή διαδρομή που προορίζεται για τους λάτρεις της παράδοσης και της αναλλοίωτης φυσικής ομορφιάς.

Τα λιμάνια του Στομίου και του Αγιόκαμπου αποτελούν αγκυροβόλιο για τις ψαρόβαρκες και για μικρά ιστιοπλοϊκά σκάφη, ενώ εν αναμονή είναι και η θαλάσσια σύνδεση της περιοχής με ιπτάμενα δελφίνια από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν από πολιτιστική άποψη τα «Φιλοκτήτεια», που οργανώνει κάθε καλοκαίρι ο Δήμος Αγιάς με μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις, το φεστιβάλ «Με θέα στο Αιγαίο», η «Γιορτή της Θάλασσας» στο Στόμιο καθώς και οι γιορτές με θέμα τα προϊόντα της φύσης στα διάφορα χωριά της περιοχής.




.
-->



                                           
         
                                                  -->

  banner ads
eXodosclub.blogspot.gr
tro-ma-ktiko.blogspot.gr -trelokouneli.gr   


banner ads
.adieXodos.gr

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :