Έλληνας καθηγητής στέλνει την Apple στο εδώλιο!

Αποζημίωση ύψους 58 εκατ. ευρώ διεκδικεί από την Apple Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης υποστηρίζοντας ότι του έκλεψε πατέντα, που…. χρησιμοποιεί ήδη σε iphone, ipad και MacBook Air. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης Θεόδωρος Μουστάκας κατηγορεί την εταιρεία για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας καθώς, όπως ισχυρίζεται, η λεπτή μεμβράνη νιτριδίου και γαλλίου αποτελεί δική του ανακάλυψη, την οποία έχει κατοχυρώσει από τον Νοέμβριο του 1997 με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Η αγωγή κατατέθηκε στις 2 Ιουλίου και ζητάει να παραδώσουν λίστα με τις πωλήσεις των συγκεκριμένων προϊόντων και τα κέρδη που απέφεραν στην Apple, καθώς και να απαγορευτεί η κυκλοφορία των συγκεκριμένων δημοφιλών προϊόντων της Apple στις ΗΠΑ μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση. Αν αναλογιστεί κανείς πως η εταιρεία έχει πουλήσει 100 εκατομμύρια iPad και τουλάχιστον και περισσότερα από 50 εκατομμύρια iPhone 5 μόνο τον περασμένο Μάιο, γίνεται αντιληπτό ότι μιλάμε για τεράστια ποσά.

Σύμφωνα με την Boston Herald, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης διαμαρτύρεται για παραβίαση πατέντας. Την περασμένη χρονιά είχε απευθύνει ανάλογο αίτημα και σε βάρος άλλων εταιρειών όπως η Samsung και η Amazon.


         eXodosclub.blogspot.gr



πηγή
                                                     -->

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :