Η Γερμανία απαιτεί σεβασμό της νομοθεσίας της

Η Γερμανία απαιτεί από τις ξένες υπηρεσίες αντικατασκοπείας τον σεβασμό της νομοθεσίας της, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην υπόθεση παρακολουθήσεων από…

την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ και τόνισε ότι αρχή του Βερολίνου είναι «η ισορροπία μεταξύ ασφάλειας και ελευθερίας». Κατά την διάρκεια μιας ασυνήθιστα μεγάλης διάρκειας ενημέρωσης των συντακτών, ο εκπρόσωπος της Άγγελα Μέρκελ και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Μάρκους Μάγερ-Πόλοκ εκλήθησαν να απαντήσουν σε δεκάδες ερωτήσεις γύρω από τους ισχυρισμούς του πρώην στελέχους της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, δήλωσε ότι η αμερικανική υπηρεσία συνεργαζόταν με τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες (BND).

Ο κ. Ζάιμπερτ παραδέχθηκε ότι η BND συνεργάζεται εδώ και χρόνια με αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων χωρών, «για την προστασία των πολιτών από τρομοκρατικές επιθέσεις», σημείωσε ωστόσο ότι πρέπει να διερευνηθεί εάν οι ΗΠΑ σεβάστηκαν την γερμανική νομοθεσία και παρέπεμψε στις συναντήσεις που θα έχει ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ στην Ουάσιγκτον τις επόμενες ημέρες. Διευκρίνισε πάντως ότι η BND λειτουργεί αυστηρά εντός του πλαισίου της εντολής της και υπό αυστηρό κοινοβουλευτικό έλεγχο και τόνισε ότι η γερμανική πλευρά προσέρχεται στις συνομιλίες με στόχο την υπεράσπιση της βασικής αρχής της περί προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Το ζήτημα έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης, με σημείο αιχμής το εάν και κατά πόσο η κυβέρνηση γνώριζε για την δραστηριότητα των αμερικανικών υπηρεσιών, οι οποίες φέρονται να παρακολουθούσαν τις επικοινωνίες ακόμη και της Καγκελαρίου. «Πρέπει στ΄ αλήθεια να πιστέψουμε ότι η κυβέρνηση δεν γνώριζε τίποτα;», διερωτήθηκε η γενική γραμματέας των Σοσιαλδημοκρατών Αντρέα Νάλες και ζήτησε διευκρινίσεις σχετικώς με το ενδεχόμενο η BND να συνεργάστηκε με την NSA στην παρακολούθηση γερμανών πολιτών.


         eXodosclub.blogspot.gr



πηγή
                                                     -->

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :