Παρίστανε το αγόρι και κατάφερε να γίνει πρωταθλήτρια!

Η 23χρονη σήμερα, Μαρία Τοορπακάι από το Πακιστάν, κατάφερε να προσπεράσει τις δυσκολίες και τον συντηρητισμό της χώρας της και να φτάσει να γίνει πρωταθλήτρια του σκουότς, κρυμμένη…. πίσω από αγορίστικα ρούχα, αλλά και από το ψευδώνυμο Τζένγκις Χαν! Στα τέσσερα της αντιλήφθηκε πως τα κοριτσίστικα ρούχα δεν ήταν τα κατάλληλα γι” αυτήν κι αποφάσισε να τα κάψει. Όταν ο μπαμπάς της ήρθε αντιμέτωπος με το θέαμα αναρωτήθηκε αναφωνώντας: «Μα τι συνέβη εδώ; Πέρασε μήπως ο στρατός του Τζένγκις Χαν;».

Αυτό το όνομα στάθηκε καθοριστικό για την πορεία της μέχρι τώρα, αφού τη συντρόφευσε για τα επόμενα χρόνια ως ψευδώνυμο. Το πρώτο μου άθλημα ήταν η άρση βαρών. Ξεκίνησα πριν φτάσω στην ηλικία των 10. Φυσικά, στην Πεσαβάρ δεν υπήρχε τμήμα κοριτσιών. Αντιθέτως, για τα κορίτσια των Παστούν η άθληση θεωρείται ατιμωτική», ανέφερε η ίδια στη «Ρεπούμπλικα».

Η Μαρία όμως δεν ήταν ευχαριστημένη με το άθλημά της, ώσπου μια ημέρα δοκίμασε ένα άθλημα το οποίο στο Πακιστάν ασκείται αποκλειστικά από την ελίτ της χώρας, το σκουός.

Στην αρχή, το ίδιο κόλπο δούλευε άψογα, μέχρι που της ζητήθηκε

πιστοποιητικό γέννησης για την εγγραφή της σ” ένα τουρνουά – το οποίο φυσικά δεν υπήρχε. Αναγκαστήκαμε να του πούμε την αλήθεια, αλλά εντελώς απροσδόκητα

ο επικεφαλής δεν θύμωσε, μου δώρισε μια ρακέτα υπογεγραμμένη από τον Τζόναθον Πάουερ, το καναδό πρωταθλητή, και μου είπε πως θα μου επέτρεπε να συνεχίσω τις προπονήσεις».

Μετά από απειλές για την ίδια και την οικογένεια της από τους Ταλιμπάν και μετά από ολονύκτιες και μοναχικές προπονήσεις σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη, πάντα με σύμμαχο τον πατέρα της, η Μαρία σήμερα ζει στο Τορόνρτο, έχοντας μια θέση στην ακαδημία εκεί από τον Καναδό πρωταθλητή Τζόναθον Πάουερ, ενώ είναι νούμερο 1 στο Πακιστάν και νούμερο 54 στην παγκόσμια κατάταξη! Star.gr


         eXodosclub.blogspot.gr



πηγή
                                                     -->

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :