Συνελήφθη νεοναζί θαυμαστής του Μπρέιβικ

Συνελήφθη στη νοτιοδυτική Γαλλία ο μουσικός της black metal και νεοναζί Κρίστιαν Βαργκ Βίκερνς, καθώς οι Αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο να πραγματοποιήσει μία μεγάλη…. τρομοκρατική επίθεση. Οι αστυνομικοί είχαν υποψίες ότι ο Νορβηγός ετοίμαζε μία «σφαγή» και για τον λόγο αυτό έψαξαν το σπίτι του, με σκοπό να βρουν όπλα και εκρηκτικά.

Ο 40χρονος Βίκερνς, ο οποίος είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής μουσικός στη Νορβηγία, συνελήφθη μαζί με την Γαλλίδα γυναίκα του, μετά την αγορά από την πλευρά της τεσσάρων τουφεκιών, σύμφωνα με αξιωματικό της Αστυνομία. Ο ίδιος τόνισε ότι ο συλληφθείς είχε παραλάβει το μανιφέστο του μακελάρη Μπρέιβικ, πριν ο τελευταίος προχωρήσει στις δολοφονίες, ενώ ήταν γραμμένος σε ένα κίνημα νεοναζιστών.

Η γυναίκα του Βίκερνς, η οποία είναι μέλος μίας λέσχης σκοποβολής, αγόρασε τα τουφέκια νόμιμα, χρησιμοποιώντας την άδεια οπλοφορίας της, με την αστυνομία να εξετάζει τον πραγματικό λόγο για τον οποίο αγοράστηκαν. Σε επίσημη δήλωσή του, το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι ο Βίκερνς είναι πιθανό να προετοίμαζε μία μεγάλη τρομοκρατική επίθεση.

Ο 40χρονος έχει περάσει 21 χρόνια στη φυλακή – την μεγαλύτερη ποινή στη Νορβηγία – για τη δολοφονία ενός κιθαρίστα μίας άλλης μπάντας στη χώρα. Επίσης, είχε καταδικαστεί για εμπρηστικές επιθέσεις σε τέσσερις εκκλησίες, ενώ αφέθηκε ελεύθερος τον Μάιο του 2009. Από τότε, ζούσε με την γυναίκα του και τα τρία παιδιά τους στη Γαλλία.


         eXodosclub.blogspot.gr



πηγή
                                                     -->

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :