Πού κρύβεται η βιταμίνη C το καλοκαίρι

Μπορεί οι περισσότεροι να συνδέετε την Βιταμίνη C με το πορτοκάλι και τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή ή να θεωρείτε ότι μας είναι απαραίτητη το χειμώνα… για να τονώσουμε την άμυνα του ανοσοποιητικού και…. να αντιμετωπίσουμε το κρυολόγημα. Η βιταμίνη C όμως προσφέρει στον οργανισμό πολύ περισσότερα.

Επιπλέον τα φρούτα απ’ όπου μπορούμε να την λάβουμε το καλοκαίρι είναι πολλά, πολύχρωμα και άκρως απολαυστικά.

Βιταμίνη C – Ιδιότητες

Χαρίζει ενέργεια στον οργανισμό Βοηθά στην αντιμετώπιση του στρες Προστατεύει από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών και των τοξινών Μετατρέπει σε ενέργεια τα λιπαρά οξέα Ενισχύει την καρδιά και τους σκελετικούς μυς

Καλοκαιρινά φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C

Φράουλα

Η φράουλα είναι η καλύτερη πηγή βιταμίνης C – περισσότερο κι από το πορτοκάλι. 100 γρ. περιέχουν το 80% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνη C. Επιπλέον χαρίζει στον οργανισμό πλήθος βιταμινών αναμεσά τους το β-καροτένιο και τη βιταμίνη Ε.

Πεπόνι

Το πεπόνι αποτελείται κατά 90% από νερό και είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Β-καροτένιο. Μια μερίδα πεπόνι 100 γρ. μας δίνει 60 θερμίδες.

Καρπούζι

Το καρπούζι αποτελείται από νερό κατά 94% και με ελάχιστα σάκχαρα είναι ιδανικό για δίαιτα. Την ίδια στιγμή όμως προσφέρει στον οργανισμό βιταμίνες B1, B6, C και τις αντιοξειδωτικές ουσίες λυκοπένιο και β-καροτένιο.

Ροδάκινο

Το ροδάκινο περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C, β-καροτενίου, καλίου και σιδήρου. Περιέχει τις ίδιες θερμίδες με το καρπούζι και το πεπόνι.

Βερίκοκο

Το βερίκοκο όπως και το ροδάκινο μας παρέχει υψηλές ποσότητες βιταμίνης C, β-καροτενίου και λίγες θερμίδες. Δύο βερίκοκα αποτελούν ένα φρούτο.

Σύκο

Πλούσιο σε φυτικές ίνες το σύκο προτιμάται από άτομα που έχουν πρόβλημα δυσκοιλιότητας. Είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο, μαγνήσιο, β-καροτένιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη C. Προσοχή μόνο χρειάζονται οι θερμίδες καθώς δύο σύκα χαρίζουν 60 θερμίδες.

Επειδή η βιταμίνη C είναι απαραίτητη στον οργανισμό μας και το Καλοκαίρι απολαύστε όσα μας χαρίζει η φύση αυτή την εποχή, όλες τις ώρες της ημέρας. Μην τα σκέφτεστε μόνο ως φρούτα, χρησιμοποιήστε τα ως πρωινό, ως σνακ, ως δροσιστικό χυμό.


         eXodosclub.blogspot.gr



πηγή
                                                     -->

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :