Ξεπερνούν τις 115.000 οι νεκροί από τον εμφύλιο στη Συρία

Τουλάχιστον 115.206 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις που συνεχίζονται εδώ και δυόμισι χρόνια στη Συρία και οι περισσότεροι από αυτούς είναι στρατιώτες και αντάρτες μαχητές, σύμφωνα με την καταμέτρηση της…

μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η οργάνωση έχει καταγράψει 115.206 θανάτους «από την έναρξη της συριακής επανάστασης την 18η Μαρτίου 2011 μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2013» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε. Οι πληροφορίες του Παρατηρητηρίου βασίζονται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών απ» όλη τη Συρία.

Από τις συγκρούσεις έχουν σκοτωθεί 47.206 φιλοκυβερνητικοί μαχητές: οι 28.804 από αυτούς ήταν στρατιώτες, οι 18.228 μέλη φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών και 174 μέλη της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου η οποία υποστηρίζει το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Από την πλευρά των ανταρτών, έχουν καταγραφεί 23.707 απώλειες. Οι 17.071 ήταν πολίτες που πήραν τα όπλα, 2.176 ήταν λιποτάκτες του τακτικού στρατού και οι 4.460 ξένοι μαχητές ή πρόσωπα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Βαριές είναι οι απώλειες και μεταξύ των αμάχων, που φτάνουν τις 41.533, εκ των οποίων οι 4.079 ήταν γυναίκες και 6.087 ήταν παιδιά. Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι δεν διαθέτει στοιχεία για 2.760 θύματα.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους αριθμούς αυτούς δεν περιλαμβάνονται οι άνθρωποι που έχουν συλληφθεί από το καθεστώς και, σύμφωνα με τους ακτιβιστές, ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες. Υπάρχουν επίσης περίπου 3.000 στρατιώτες του τακτικού στρατού που έχουν αιχμαλωτιστεί και κρατούνται από τους αντάρτες της αντιπολίτευσης.

Η λαϊκή εξέγερση του 2011 με το πέρασμα του χρόνου και λόγω των κατασταλτικών μέτρων που έλαβε το καθεστώς εξελίχθηκε σε έναν καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο. Εκτός από τους νεκρούς και τους τραυματίες, στα θύματα περιλαμβάνονται και τα εκατομμύρια των εκτοπισμένων καθώς και τα δύο εκατομμύρια των Σύρων προσφύγων που ζουν σε γειτονικές χώρες.



         eXodosclub.blogspot.gr



πηγή
                                                     -->

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :