Η συνταγή μαγειρικής που… διώχνει το άγχος!

Γυρνάς στο σπίτι μετά από μια πιεστική και γεμάτη άγχος μέρα στη δουλειά… φτιάξε μόνη σου εύκολα και απλά μια…

αντιστρές συνταγή.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

είναι ένα στήθος κοτόπουλο, λίγο καστανό ρύζι, μισό κρεμμύδι, 3 με 4 τουφίτσες μπρόκολο και λίγη τριμμένη κρητική γραβιέρα.

Είναι μια εύκολη, απλή και πολύ γευστική συνταγή, έτσι και αλλιώς σύμφωνα με έρευνες το μαγείρεμα είναι μια διαδικασία που βοηθά τους ανθρώπους να χαλαρώνουν, να συγκεντρώνονται κάπου και να γίνονται δημιουργικοί. Για να φτιάξεις λοιπόν το αντιστρές κοτόπουλο:

Κόβεις το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια, στη συνέχεια ψηλοκόβεις το κρεμμύδι, παίρνεις ένα τηγάνι ρίχνεις ελάχιστο ελαιόλαδο και μόλις κάψει λίγο προσθέτεις το κρεμμύδι, αφού σοταριστεί ελαφριά το κρεμμύδι ρίχνεις το κοτόπουλο.

Σε μια κατσαρόλα έχεις βάλει να βράσεις το ρύζι. Μόλις το κοτόπουλο αρχίσει να ψήνεται προσθέτεις το ρύζι και το μπρόκολο στο τηγάνι ώστε να πάρουν όλα μαζί γεύση από τη σάλτσα που έχει δημιουργήσει το κοτόπουλο με το κρεμμύδι.

Στο τέλος προσθέτεις τη γραβιέρα για να απογειωθεί το πιάτο σου.

Δεν επιλέξαμε τυχαία το κοτόπουλο και τα υπόλοιπα υλικά σαν αγχολυτικά καθώς το κοτόπουλο είναι κύρια πηγή γλουταμίνης, μιας ουσίας που συμβάλλει στην σύνθεση της σεροτονίνης, της ορμόνης που μας ανεβάζει την διάθεση. Το μπρόκολο από τη άλλη περιέχει πολύ βιταμίνη Β, που δρα αγχολυτικά και τέλος το ρύζι περιέχει τρυπτοφάνη, αμινοξύ που συμβάλει στην ηρεμία. Δες ακόμα: Πως να φτιάξεις την πιο τέλεια sauce γιαουρτιού


         eXodosclub.blogspot.gr



πηγή
                                                     -->


Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :