Η κατάσταση που βρέθηκε αυτό το κακοποιημένο σκυλάκι θα σε σοκάρει. Περίμενε όμως να δεις την (καλή) συνέχεια…

Ο Γουίλσον Μάρτινς Κουτίνχο έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να βοηθά τα αδέσποτα, κακοποιημένα ζώα του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία. Η καλοσύνη και η συμπόνια του συγκινούν.

Αυτή είναι η ιστορία του Φρανσίσκου, ενός σκύλου που ο Γουίλσον τον βρήκε στην κυριολεξία λίγο πριν ξεψυχήσει και τον έσωσε από βέβαιο θάνατο. Η αγάπη του Γουίλσον, αλλά και η θαυματουργή ανάρρωση του Φρανσίσκο θα σε κάνουν να βουρκώσεις.

Προσοχή: Πριν προχωρήσεις να σε προειδοποιήσουμε ότι ο Φρανσίσκο βρέθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση. Κάποιες από τις φωτογραφίες είναι φρικιαστικές και ενδεχομένως να σε σοκάρουν.

Ο Φρανσίσκο βρέθηκε στις 31 Μαρτίου 2013. Είχε πληγές σε όλο του το κορμί. Οι περισσότερες ήταν ανοιχτές και ήταν αδύνατο να θρέψουν από μόνες τους. Όχι μόνο αυτό, αλλά ήταν και γεμάτες σκουλίκια. Που έτρωγαν το δύστυχο Φρανσίσκο ζωντανό. Πήρε ώρες να καθαριστούν οι πληγές του. Ο Γουίλσον έδεσε χαλαρά το στόμα του Φρανσκίσκο, για να μην κλείσει απότομα τη μουσούδα του και δαγκωθεί σε περίπτωση που πονέσει πολύ. Ο καημενούλης όμως υπέμεινε καρτερικά το καθάρισμα. Όσο επώδυνο και τρομακτικό κι αν ήταν. Η ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο του Φρανσίσκο ήταν εμφανής. Ιδίως όταν τον τάιζαν. Το πεινασμένο σκυλάκι χρειζόταν απεγνωσμένα φαγητό. Ώρα για ξεκούραση μετά τον πρώτο κύκλο περιποίησης των πληγών του. Τα σκουλίκια έπρεπε να απομακρυνθούν προσεκτικά από τις πληγές με τσιμπιδάκι. Ήταν μια διαδικασία που χρειάστηκε υπομονή. Ο Γουίλσον έβαζε συνέχεια αντισηπτική κρέμα σε όλες τις πληγές του Φρανσίσκο. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της αφαίρεσης των σκουλικιών. Ο Φρανσίσκο πέρασε δύσκολες στιγμές. Είχε όμως τον φύλακα-άγγελό του που τον πρόσεχε. Η τροφή τον βοήθησε να αναρρώσει. Καθώς και μια επίσκεψη στον κτηνίατρο. Μέσα σε μερικές μέρες, οι πληγές του έδειχναν ήδη καλύτερα. Και ο Φρανσίσκο άρχισε να ζωηρεύει, ιδίως όποτε ήξερε ότι ήταν ώρα για φαγητό. Ήρθε όμως και πιο κοντά με το σωτήρα του. Η χαριτωμένη προσωπικότητα του Φρανσίσκο άρχισε σιγά-σιγά να βγαίνει στην επιφάνεια. Αν και εξακολουθούσε να ξεκουράζεται τις περισσότερες ώρες για να μπορέσει να αναρρώσει Μέσα στον επόμενο μήνα, το κορμί του θεραπεύτηκε σημαντικά. Ακόμα και η τέραστια πληγή στον ώμο του άρχισε να κλείνει όπως έπρεπε. Επιτέλους ο Φρανσίσκο άρχισε να έχει ενέργεια! Και επιτέλους κάποιος τον αγκάλιαζε με αγάπη. Ο Φρανσίσκο είναι πια ένα υγιές, χαρούμενο σκυλάκι. Ο Φρανσίσκο είναι ένα μόνο από τα πολλά ζωάκια που ο Γουίλσον και οι φίλοι του έχουν βρει και σώσει στη Βραζιλία.

φωτός: facebook.com via dogheirs.com

Πηγή

Via

eXodosclub.blogspot.gr
   
   



 adiexodos.gr

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :