Xάστε κιλά α λα Γαλλικά! Η διατροφή που κρατάει τις Παριζιάνες σε φόρμα

Ναι, έχει και κρουασάν!

Όπως θα ξέρετε ήδη οι Γάλλοι σαν κουλτούρα έχουν πολύ καλή σχέση με την κουζίνα. Ειδικά αν έχετε επισκεφτεί το Παρίσι, θα έχετε παρατηρήσει ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα τσιμπήσουν κάτι λίγο μετά το πρωινό, θα γεμίσουν με ευλάβεια τα εστιατόρια το μεσημέρι, θα κόψουν τη λιγούρα το απόγευμα για να ξαναγεμίσουν τα εστιατόρια το βραδάκι.

Μοιάζουν σαν να μην κάνουν τίποτα άλλο παρά μόνο να τρώνε και παρόλα αυτά έχουν παγκοσμίως από το χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και το μικρότερο ποσοστό θανάτων (15%) από καρδιακά νοσήματα λόγω παχυσαρκίας.

Μερικά από τα μυστικά του γαλλικού manger faire που πρέπει να ακολουθήσετε κι εσείς πιστά είναι τα ακόλουθα: Τρώτε ελάχιστο ψωμί. Καταναλώστε υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη (για παράδειγμα μαύρα μακαρόνια). Ανάμεσα στα γεύματα καταναλώστε άφθονα υγρά. Μην τρώτε τίποτα μετά τις 9 το βράδυ. Μην εστιάζετε στις λίγες θερμίδες αλλά στις σωστές θερμίδες. Δηλαδή τροφές πλούσιες σε ενέργεια και φυτικές ίνες που είναι αποτοξινωτικές. Καταναλώνεστε σχεδόν πάντα φρούτο μετά από το φαγητό. Αν φάτε γλυκό φροντίστε να είναι λίγων θερμίδων ή σε πολύ μικρή ποσότητα. Μην συνδυάζετε λίπος με υδατάνθρακες στο ίδιο πιάτο. Τρώτε πολύ μικρές μερίδες φαγητού (είδατε σε κάποιο γαλλικό εστιατόριο τα πιάτα να είναι υπερπαραγωγή;) Συνήθως το βραδινό περιορίζεται σε μια σούπα κυρίως λαχανικών. Το μεγαλύτερο ποσοστό των Γαλλίδων γυμνάζεται τουλάχιστον τρεις φορές τη βδομάδα.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΜΕΝΟΥ

Να θυμάστε ότι για τις Γαλλίδες το φαγητό είναι ιεροτελεστία. Δεν παραλείπουν κανένα γεύμα και είναι πολύ ακριβείς στις ώρες των γευμάτων. Θα φάνε την ίδια ώρα πρωινό κάθε μέρα και το ίδιο ισχύει και για το μεσημεριανό που είναι σημαντικό γεύμα για να έχετε ενέργεια όλη την υπόλοιπη μέρα. Κρατήστε σημειώσεις και πάρτε απόφαση ότι αν ξεκινήσετε την γαλλική διατροφή δεν μπορείτε να παρεκκλίνετε! Είναι περισσότερο τρόπος υγιεινής ζωής και κοσμοθεωρίας.

ΠΡΩΙΝΟ

Γαλλική μπαγκέτα κρύα ή ψημένη με ελάχιστο βούτυρο και μαρμελάδα. Πίνουν απαραιτήτως καφέ σκέτο με γάλα και πιο σπάνια τσάι.

ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ

Φρουτοσαλάτα με φρούτα εποχής και κυρίως σκουρόχρωμα. Όπως το νεράτζι, το ακτινίδιο, κεράσια και όλα αυτά περιχυμένα με σως από πορτοκάλι.

Εναλλακτικά μπορείτε να φάτε ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή ένα μικρό κομμάτι κίτρινο τυρί ή 2 κουλούρια από αλεύρι ολικής αλέσεως με ελιές ή μια μικρή χούφτα από καρύδια ή μανιτάρια στη σχάρα.

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ

Περιλαμβάνει το πρώτο πιάτο που είναι συνήθως κομμάτια ωμών λαχανικών. Συνήθως η ιδιότυπη αυτή σαλάτα περιλαμβάνει καρότα, παντζάρια και άλλα λαχανικά εποχής με χρώμα. Το dressing είναι υπερβολικά απλό και περιλαμβάνει λίγες σταγόνες ελαιόλαδου και μπαλσάμικο ξύδι. Διαφορετικά θα φάνε μια πολύ μικρή ποσότητα μακαρόνια, κυρίως πένες, γαρνιρισμένα με κομμάτια φρέσκων λαχανικών.

Για κυρίως πιάτο προτιμήστε φιλέτο κοτόπουλο, μοσχάρι ή άσπρο κρέας. Η αλήθεια είναι ότι τρώνε σπάνια χοιρινό και δεν το περιλαμβάνουν σχεδόν καθόλου στη διατροφή τους. Μπορείτε σε εναλλαγή να τρώτε φιλέτο κοτόπουλου (πάντα στήθος), φιλέτο από μοσχάρι ή οποιοδήποτε άλλο σημείο από το κρέας και λευκά ψάρια, όπως βακαλάο και γλώσσα.

Η συνοδευτική σαλάτα αποτελείται συνήθως από βραστή πατάτα και λαχανικά αν επιλέξετε ψάρι. Διαφορετικά η σαλάτα αποτελείται από ρύζι και λαχανικά με μπαλσάμικο. Για επιδόρπιο προτιμούν ή ένα κομμάτι κίτρινο τυρί (περίπου 30 γραμμάρια), ή ένα γιαούρτι ή ένα φρούτο εποχής.

ΣΝΑΚ

Ένα κρουασάν βουτύρου ή ένα μικρό κομμάτι μαύρη σοκολάτα για ενέργεια ή μια φέτα μαύρο ψωμί με μαρμελάδα φρούτων χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

ΒΡΑΔΙΝΟ (στις 8 το βράδυ)

Το βραδινό είναι πολύ ελαφρύ και περιλαμβάνει σούπα κατά βάση λαχανικών για πρώτο, για δεύτερο κομμάτια καπνιστού μοσχαριού (2- 3 πολύ μικρά) και για επιδόρπιο συνήθως γιαούρτι ή ένα κομμάτι τυρί. Δυο ώρες μετά το φαγητό πίνουν ένα αφέψημα της επιλογής τους.

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ Αν και έχουν μερικά από τα καλύτερα γλυκά σε όλο τον κόσμο, ενδίδουν στον πειρασμό, μόνο κάθε Κυριακή που τρώνε ένα πολύ μικρό κομμάτι. Δεν τσιμπολογάνε ποτέ κατά τη διάρκεια της μέρας και ανάμεσα από γεύματα. Μετά το βραδινό δεν τρώνε τίποτα άλλο και ας πεινάνε. Πίνουν αφέψημα πλούσιο σε φυτικές ίνες για να ξεγελάσουν το στομάχι τους. Πίνουν πολύ νερό αφού όμως το έχουν βράσει για να φύγουν τα άλατα που προκαλούν κατακράτηση. Έχουν πάντα μαζί τους ένα μεγάλο μπουκάλι νερό. Το βούτυρο έχει θέση στο τραπέζι τους μόνο στο πρωινό. Χρησιμοποιούν ελάχιστο λάδι και πάντα βράζουν το κρέας για να ελαττώσουν το λίπος του. Πίνουν ελάχιστο αλκοόλ και όταν πιούν συνήθως είναι 2- 3 ποτηράκια λευκό κρασί ή σαμπάνια τα οποία έχουν αραιώσει με νερό. Τρώνε μόνο 2 φορές τη μέρα από μια φέτα ψωμί. Συνήθως μια το πρωί και μια με τη σούπα το βράδυ. Πίνουν πολύ καφέ (πάντα χωρίς ζάχαρη) και τσάι γιατί και τα δυο ροφήματα είναι το ίδιο διουρητικά και βοηθούν στην αποβολή των τοξίνων που έχει δημιουργήσει ο οργανισμός κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όπως θα παρατηρήσατε δεν υπάρχει στο πρωινό τους ούτε μπέικον, ούτε αυγά, ούτε φυσικός χυμός, ούτε δημητριακά. Το γάλα που λαμβάνουν περιορίζεται μόνο σε αυτό που ρίχνουν στον καφέ. Αφιερώνουν πάντα χρόνο για το πρωινό και δεν φεύγουν από το σπίτι βιαστικά με ένα σάντουιτς στο χέρι. Το φαγητό του δρόμου δεν το θεωρούν πρωινό.

Πηγή

Via

eXodosclub.blogspot.gr
   
   



 adiexodos.gr

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :