Οι 10 συνήθειες που οδηγούν στη δυστυχία…

Μήπως από μόνοι σας έχετε βάλει τον εαυτό σας σε μια διαδικασία αυτολύπησης και γκρίνιας; Μήπως τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από ότι νομίζουμε και κυρίως πολύ πιο απλά; Δείτε, τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε αν θέλετε να ζήσετε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.

Η ευτυχία θέλει κόπο και δεν είναι κάτι που πηγάζει φυσικά από μέσα μας. Είναι αποτέλεσμα προσωπικής δουλειάς, σειράς εμπειριών, συνηθειών, απόψεων και αποφάσεων που λαμβάνουμε στην πορεία της ζωής μας. Οι λόγοι για να βυθιστούμε στη μελαγχολία, τη μεμψιμοιρία και τη βαθιά δυστυχία είναι πολλοί στις μέρες μας και ο αγώνας να μην πέσουμε στην παγίδα τους είναι πιο σκληρός από ποτέ.

Όλα όσα σας κάνουν ευτυχισμένους τα γνωρίζετε μονάχα εσείς. Όσα όμως ενισχύουν τη δυστυχία σας δεν τα αντιλαμβάνεστε συνειδητά και τα συνεχίζετε ρίχνοντας τους εαυτούς σας ακόμα πιο βαθιά στα τάρταρα δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τη διάθεσή σας να ανακάμψει.

Αν η καθημερινότητά σας χαρακτηρίζεται από μια, ή παραπάνω από τις ακόλουθες συνήθειες, δράστε ανάλογα, αλλάξτε τις τακτικές σας και πετάξτε από το παράθυρο την κακή ενέργεια.

Διαρκής γκρίνια

Μην μπερδεύετε το περιστασιακό παράπονο με την χρόνια κατάσταση γκρίνιας. Όλοι έχουμε την ανάγκη να παραπονεθούμε όταν κάτι δεν πάει όπως θα θέλαμε, αλλά το να γκρινιάζουμε για κάθε τι που συμβαίνει στη ζωή μας είναι μια πολύ κακή συνήθεια που το μόνο που καταφέρνει είναι να φέρνει ακόμα περισσότερη δυστυχία. Ο γκρινιάρης, επιπλέον, εξαντλεί όλη του την ενέργεια στο να παραπονεθεί και για το παραμικρό και δεν δείχνει καμία διάθεση ούτε να βελτιώσει τη ζωή του ούτε καν να ακούσει τη γκρίνια κάποιου άλλου.

Όσοι «πάσχουν» από μακροχρόνια γκρίνια αναλώνουν τις ζωές τους στο να εντοπίζουν πάντα τα αρνητικά και ξεχνάνε πως αυτό είναι το πιο εύκολο να κάνει κανείς. Όλοι έχουν πολλούς λόγους για να γκρινιάξουν αλλά δεν το κάνουν για τον απλό λόγο ότι η μεμψιμοιρία δεν προσέφερε ποτέ σε κανέναν τίποτα.

Via

eXodosclub.blogspot.gr
   
   



 adiexodos.gr

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :