9 κολλητικά πράγματα που δεν το φανταζόσασταν ότι μεταδίδονται!!!

Για τους ειδικούς αυτό το φαινόμενο της ασυνείδητης μεταδοτικότητας είναι που μας κάνει να συνεργαζόμαστε με συγκεκριμένα άτομα και να αντιλαμβανόμαστε νωρίς ποιός μας κάνει καλό και ποιός κακό.

Η ιδιαιτερότητα αυτής της μεταδοτικότητας έγκειται στο γεγονός ότι δεν είναι αντιληπτή από το συνειδητό μας αλλά μας επηρεάζει μεν, χωρίς να το καταλαβαίνουμε δε.

Ακολουθούν 9 κολλητικές καταστάσεις στις οποίες έχετε βρεθεί κι εσείς οι ίδιοι αν παρατηρήσετε τους εαυτούς πως φέρεστε ανάλογα με τα άτομα με τα οποία συναναστρέφεστε:

1. Άγχος

Έρευνες του 2012, έδειξαν πως απλώς με το να κοιτάμε ένα αγχώδες άτομο ανεβαίνουν τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους. Παρόμοια έρευνα έδειξε πως όταν ένα άτομο μυρίζει την ανεπαίσθηση μυρωδιά ή τον ιδρώτα ενός ατόμου σε στρες, θέτει εαυτόν αυτομάτως σε συναγερμό, που υπονοεί με τη σειρά του στρεσογόνα κατάσταση. Αυτή η ασυνείδητη επαγρύπνηση είναι που μας προστατεύει από πιθανώς «επικίδυνες» καταστάσεις.

2. Στοχοθέτηση

Έχουμε όλοι νιώσει τη διάθεση να αποκτήσουμε κάτι που έχουν οι άλλοι. Αυτό το συναίσθημα δεν μεταφράζεται απαραίτητα σε ζήλια, αλλά και στη διάθεση να αποκτήσουμε κάτι που έχουν ήδη κρίνει και εγκρίνει οι άλλοι, οπότε εμείς καταλήγουμε να επιθυμούμε ένα δοκιμασμένο προϊόν, γλιτώνοντας το ρίσκο της εξ’ αρχής δοκιμής του.

3. Μοναχικότητα

Ακούγεται αντιφατικό, αλλά η μοναξιά μπορεί να ειναι, εν αγνοία μας, μεταδοτική. Άτομα μοναχικά, τείνουν σε περισσότερο κακές συμπεριφορές απέναντι σε άλλα άτομα, τα οποία με τη σειρά τους θα διαιωνίσουν την αρνητικότητα, δημιουργώντας έτσι έναν φαύλο και μοναχικό κύκλο.

Τα συναισθήματα που βιώνει ένας μοναχικός άνθρωπος τον κάνουν να εκφράζει συγκεκριμένες συμπεριφορές και απόψεις που επηρεάζουν αναπόφευκτα και άμεσα τα άτομα του κύκλου του.

Via

eXodosclub.blogspot.gr
   
   



 adiexodos.gr

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :