Μια… μπουγάδα μέσα στο πάρκο Τρίτση!

Με ένα θέαμα που δεν βλέπουν κάθε μέρα ήρθαν «αντιμέτωποι» το πρωί της Κυριακής, όσοι βρέθηκαν στο πάρκο Τρίτση: μια μπουγάδα ήταν απλωμένη ανάμεσα στα δέντρα του πάρκου – και συγκεκριμένα η μπουγάδα της ευτυχίας! src=»http://www.trelokouneli.gr/wp-content/uploads/2014/03/111018-e0.jpg» style=»"> Ποιος άπλωσε, όμως, την… μπουγάδα του μέσα στο πάρκο; Η απάντηση είναι το «Μοιράζομαι», ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που έχει ως στόχο του να φέρει κοντά αυτούς που θέλουν να προσφέρουν με αυτούς που έχουν ανάγκη!

Έχοντας ως σύμμαχο τον καλό καιρό και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας στις 20 Μαρτίου, οι εθελοντές του φιλανθρωπικού οργανισμού, στο πλαίσιο ενός τετραημέρου δράσεων που είχαν διοργανώσει, φιλοξενήθηκαν από την «Οργάνωση Γη», που για ακόμα μια Κυριακή έκανε τις δραστηριότητές της στο «Κέντρο της Γης»!

Εκεί, το «Μοιράζομαι» είχε στήσει τον δικό του πάγκο, από τις 10 το πρωί και ενημέρωνε αρχικά όσους έφταναν στο χώρο για το έργο του οργανισμού.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη. Άτομα κάθε ηλικίας έδωσαν το ‘παρών’ και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον οργανισμό μας. Ανάμεσά τους ήταν και πολλοί γονείς, αλλά και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έδειξαν το ενδιαφέρον τους και θέλησαν να ενημερωθούν για το πώς θα μπορούσαν μέσα από τα σχολεία να προσφέρουν τη δική τους βοήθεια. Αυτό μας χαροποίησε ιδιαιτέρως, γιατί ήταν κάτι που είχαμε ήδη ξεκινήσει και εμείς και είδαμε ότι βρίσκει ανταπόκριση», δήλωσε η εθελόντρια project manager, Κατερίνα Σάλτα στο .

Αλλά μια τόσο ηλιόλουστη μέρα δεν θα μπορούσε να μην έχει και δραστηριότητες. Για το λόγο αυτό, την ενημέρωση ακολούθησε το άπλωμα της μπουγάδας: «Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας, αποφασίσουμε να κάνουμε τη δική μας μπουγάδα ευτυχίας. Ο καθένας – μικροί και μεγάλοι – έπαιρνε το δικό του μπλουζάκι του ‘Μοιράζομαι’ και έπρεπε πάνω του να ζωγραφίσει την ευτυχία! Στη συνέχεια, όλα τα μπλουζάκια τα απλώναμε από δέντρο σε δέντρο και κάπως έτσι δημιουργήθηκε η μπουγάδα της ευτυχίας!» είπε η Κατερίνα Σάλτα και συνέχισε: «Τα «ευτυχισμένα» μας μπλουζάκια, θα μοιραστούν σε παιδιά απόρων οικογενειών, αλλά και σε παιδιά που φιλοξενούνται από συνεργαζόμενους οργανισμούς και ελπίζουμε με την κίνηση μας αυτή, να μοιράσουμε και άλλα χαμόγελα». Με αυτό τον τρόπο, την Κυριακή ολοκληρώθηκαν οι δράσεις που είχαν ξεκινήσει από την Πέμπτη. Οι εθελοντές του «Μοιράζομαι» για 4 ημέρες, επισκεπτόντουσαν συνεργαζόμενους φιλανθρωπικούς φορείς, που έχουν αναλάβει επίσης να βοηθήσουν οικογένειες που ζουν στα όρια της φτώχειας, συμμετέχοντας τόσο στην καθημερινότητα τους, όσο και προσφέροντάς τους είδη πρώτης ανάγκης.

Την Πέμπτη, εθελόντριες βρέθηκαν στη «Γέφυρα Ζωής», έναν πολυχώρο δραστηριοτήτων παιδιών με νοητική υστέρηση και αυτισμό, που δημιουργήθηκε και λειτουργεί, αποκλειστικά με τη βοήθεια εθελοντών. Εκεί, όχι μόνο προσέφεραν αγαθά που χρειάζεται η Γέφυρα Ζωής, αλλά και συμμετείχαν σε δραστηριότητες, παίζοντας με τα παιδιά!

Την Παρασκευή, τη δεύτερη ημέρα του… ευτυχισμένοι τετραημέρου, οι εθελόντριες επισκέφτηκαν την «Ανάσα Ζωής», μια ομάδα που στηρίζει 600 οικογένειες που ζουν στα όρια της φτώχειας, στην περιοχή του Κορυδαλλού, προσφέροντάς τους τρόφιμα πρώτης ανάγκης.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, η… ευτυχία μεταφέρθηκε στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Θησείο! Για ακόμα μια φορά, δεν έμειναν μόνο στο να προσφέρουν προσέφεραν τρόφιμα, αλλά συμμετείχαν και στην Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος». Μοιράζομαι»: Η βοήθεια όλων είναι πολύτιμη!

Το Μοιράζομαι γεννήθηκε το 2013 και βασίζεται στην προσφορά χωρίς μεσάζοντες, με διαφάνεια, απευθείας στον ενδιαφερόμενο. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που μέσω μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας φέρνει κοντά όποιον έχει κάποια ανάγκη με αυτόν που θέλει και μπορεί να την καλύψει. Στο moirazomai.gr συγκεντρώνονται, καταγράφονται και κατόπιν ελέγχου δημοσιεύονται οι ανάγκες φιλανθρωπικών οργανώσεων αλλά και ιδιωτών.

Με το σύνθημα: «Η βοήθεια όλων, ανεξαρτήτως είδους ή αξίας, είναι πολύτιμη», η οργάνωση γεννήθηκε από δυο φίλους που έψαχναν να προσφέρουν βοήθεια μέσω υλικών αγαθών, και όχι χρημάτων, αλλά δεν γνώριζαν που να απευθυνθούν. Αργά ή γρήγορα, ο Γιώργος Λάγιος και ο Στάθης Ντουραμάκος σκέφτηκαν την ιδέα του «Μοιράζομαι», με σκοπό να σιγουρευτούν ότι τα πράγματα που θα χαρίσουν… θα φτάσουν τελικά στις οικογένειες.

Αν θέλετε να προσφέρετε την βοήθεια σας και δεν γνωρίζετε τον τρόπο ή ακόμα αμφιβάλλετε αν η προσφορά σας θα φτάσει με ασφάλεια στον προορισμό της, η ομάδα του Μοιράζομαι σας φέρνει κοντά με ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Η προσφορά μέσω του Μοιράζομαι βασίζεται όχι μόνο στην υλική βοήθεια, αλλά και στην προσφορά υπηρεσιών και εθελοντισμού. Η βοήθεια όλων, ανεξαρτήτως είδους ή αξίας, είναι πολύτιμη! Μπορεί κάποιος να μοιραστεί υλικά όπως φάρμακα, τρόφιμα, βιβλία αλλά και υπηρεσίες όπως ιατρικές εξετάσεις, μαθήματα, ψυχολογική υποστήριξη, ακόμα και μία αγκαλιά που κάποιος έχει ανάγκη.

Το Μοιράζομαι ήρθε για να μας κάνει πάλι παιδιά, να γίνει η φωνή όλων αυτών που θέλουν να προσφέρουν και δεν ξέρουν τον τρόπο. Υπάρχω σημαίνει συνυπάρχω. Ζήτησε ό,τι χρειάζεσαι. Μοίρασε ότι μπορείς.

Θέλετε να βοηθήσετε συνανθρώπους σας που βρίσκονται σε δεινή θέση και δεν βρίσκετε τον τρόπο; Το «Μοιράζομαι», μέσω μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, το www.moirazomai.gr/ σας δίνει την ευκαιρία να δώσετε ένα χέρι βοήθειας σε εκείνους που το έχουν ανάγκη! Λεωφ. Βουλιαγμένης 85, 166 74, Γλυφάδα

Τηλ. 2109607721

email: welcome@moirazomai.gr

Via

eXodosclub.blogspot.gr
   
   



 adiexodos.gr

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :