Βάψτε πασχαλινά αυγά, όπως οι γιαγιάδες μας

με φυσικούς τρόπους...

Το Πάσχα όλες οι νοικοκυρές βάφουν τα αυγά τους, σε κόκκινο συνήθως χρώμα. Στα παιδικά μου χρόνια όμως,

θυμάμαι το καλαθάκι με τα πασχαλινά αυγά στο σπίτι της γιαγιάς μου, να είναι γεμάτο ανοιξιάτικα χρώματα. Αυγά σε κόκκινο, κίτρινο και πράσινο χρώμα. Η γιαγιά όμως ήξερε πώς να πετύχει τα καταπληκτικά αυτά χρώματα, με φυσικούς και απλούς τρόπους, χωρίς να χρησιμοποιήσει σταγόνα χημικών ουσιών. Θέλετε να μάθετε πώς; Για εκτυφλωτικό κόκκινο, χρησιμοποιούσε παντζάρια. Γέμιζε την κατσαρόλα νερό, κομμένα παντζάρια (4 κούπες), ένα φλυτζανάκι του καφέ ξύδι, και τοποθετούσε τα αυγά. Το νερό, φρόντιζε να τα καλύπτει μέχρι πάνω. Στο τέλος, τα έβραζε όλα μαζί. Αν θέλετε κάποια από αυτά να τα κάνετε κίτρινα, δεν έχετε παρά να τα τυλίξετε με τις φλούδες από ξερά κρεμμύδια και να τις στερεώσετε με καλσόν σε κόμπο. Βάλτε σε μία κατσαρόλα με ξύδι και νερό και βράστε τα. Για το πράσινο χρώμα, βράστε σπανάκι σε τρία λίτρα νερό. Στο ζωμό που θα μείνει, τοποθετήστε τα αυγά σας με λίγο ξύδι και βράστε τα όλα μαζί. Για πρωτότυπα σχέδια, μέσα στην κάλτσα και πάνω στα αυγά, μπορείτε να βάλετε φύλλα από το φυτό της αρεσκείας σας. Στο τέλος, εμποτίστε λίγο βαμβάκι με ελαιόλαδο για να τα γυαλίσετε.

mylady

Via

eXodosclub.blogspot.gr
   
   



 adiexodos.gr

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :