Τέλος στην ανακωχή

Ο «βασανισμός μέχρι θανάτου» του πολιτικού που ανήκε στο κόμμα του υπηρεσιακού προέδρου Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ και είχε πρόσφατα απαχθεί ήταν – σύμφωνα με τον ίδιο – η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. «Το παράκαναν»…

δήλωσε και έδωσε εντολή ώστε να αρχίσουν εκ νέου οι επιχειρήσεις κατά των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.

Συναγερμός στην Ουκρανία – Νεκρός πολιτικός

Η σορός του Βλαντιμίρ Ρίμπακ καθώς και ενός ακόμη ανθρώπου βρέθηκαν λίγο έξω από την Σλαβιάνσκ, πόλη που εδώ και αρκετές ημέρες ελέγχεται από τους φιλορώσους. «Αξιώνω από τις υπηρεσίες ασφαλείας να εξαπολύσουν εκ νέου και να φέρουν εις πέρας με αποτελεσματικό τρόπο τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις που έχουν στόχο την προστασία από τους τρομοκράτες των Ουκρανών πολιτών που ζουν στην ανατολική Ουκρανία», δήλωσε ο Τουρτσίνοφ. Χαρακτηρίζοντας για μία ακόμη φορά τους αυτονομιστές τρομοκράτες, σημείωσε ότι «αυτή τη φορά το παράκαναν».

Είχε προηγηθεί ακόμη ένα επεισόδιο στην περιοχή. Όπως έκανε γνωστό το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, ουκρανικό στρατιωτικό αεροσκάφος επλήγη από πυρά που προήλθαν από τη Σλαβιάνσκ. «Άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον του αεροσκάφους AN-30 της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο πραγματοποιούσε αναγνωριστική πτήση πάνω από τη Σλαβιάνσκ. Επλήγη από πολλές σφαίρες», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα.

Όλα αυτά, ενώ στο Κίεβο βρισκόταν ο Τζο Μπάιντεν, μεταφέροντας το μήνυμα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα σύνορα και να σταματήσει να υποστηρίζει τους «ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τις μάσκες». «Υπήρξαμε σαφείς: η Ρωσία κινδυνεύει να υποστεί περισσότερα κόστη και περισσότερη απομόνωση», δήλωσε ο Μπάιντεν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ουκρανό πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ.

Στο μεταξύ, συνάντηση με τους φιλορώσους που έχουν καταλάβει κρατικά κτίρια στο Ντόνετσκ είχε χθες ο επικεφαλής μεσολαβητή του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Ο μεσολαβητής Μαρκ Εθέρινγκτον χαρακτήρισε τις συζητήσεις «εποικοδομητικές». «Εξήγησαν τη θέση τους. Συζητήσαμε επίσης την ανάγκη να υπάρξει διάλογος και αποκλιμάκωση της έντασης και, φυσικά, την ανάγκη να αποφευχθεί η βία» πρόσθεσε.

Via

eXodosclub.blogspot.gr
   
   



 adiexodos.gr

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :