Ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος ανακοίνωσε τους Αντιπεριφερειάρχες

O Γιάννης Ζαφειρόπουλος, πρ. Υφυπουργός Εξωτερικών, υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας και επικεφαλής της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ»

ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη στην Πάτρα, τους υποψηφίους Αντιπεριφερειάρχες…

των ψηφοδελτίων της Παράταξης σε καθεμία Περιφερειακή Ενότητα.

Η σχετική διαδικασία έγινε παρουσία υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων και στελεχών της παράταξης.

Στην Αχαΐα υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης είναι ο νέος επιστήμονας Σάββας Θεοδώρου, φαρμακοποιός με επαγγελματική εγκατάσταση στην Πάτρα.

Ο Σάββας Θεοδώρου έχει να επιδείξει πλούσια και συνεπή πολιτική και κοινωνική δράση στην αχαϊκή πρωτεύουσα, στην Αιγιάλεια και σε ολόκληρη την Αχαΐα.

Στην Αιτωλοακαρνανία υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης είναι το στέλεχος της Επιθεώρησης Εργασίας Αγρινίου, Χρίστος Τρυφιάτης, πρ. Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του Γεν. Συμβουλίου της ΓΣΕΕ. Ο Χρίστος Τρυφιάτης επί σειρά ετών ηγήθηκε σε συνδικαλιστικούς – κοινωνικούς αγώνες των εργαζομένων στην ευρύτερη Περιφέρεια του Πειραιά και της Αττικής, καθώς και του τομέα των Μεταφορών.

Στην Ηλεία υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης είναι ο Λάμπης Σοφιανόπουλος, φοροτεχνικός και Σύμβουλος Επιχείρησεων. Ταυτόχρονα, διατηρεί επιχείρηση Οινοποιείου στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας με την επωνυμία «ΑΛΦΕΙΟΣ». Ο Λάμπης Σοφιανόπουλος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα των Αστικών Συγκοινωνιών ΟΣΥ και το 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β» Αθήνας.

Και οι τρεις Αντιπεριφερειάρχες της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» και επικεφαλής των ψηφοδελτίων στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας εκφράζουν το πνεύμα ανανέωσης αλλά και συνέχειας που είναι απαραίτητα στοιχεία για την εκλογική επιτυχία της Παράταξης, όπως τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Ζαφειρόπουλος, παρουσιάζοντας τους συνεργάτες του. Εμείς, όχι απλά διακηρύσσαμε αλλά κάνουμε πράξη την αντίληψή μας για την ενίσχυση και υποστήριξη των νεώτερων αυτοδιοικητικών, κοινωνικών και πολιτικών στελεχών να διαδραματίσουν κυρίαρχο ρόλο στις εξελίξεις στην Περιφέρεια, στη νέα πενταετή θητεία των αυτοδιοικητικών οργάνων».

Από την πλευρά τους οι Αντιπεριφερειάρχες τόνισαν την προσήλωσή τους στις αυτοδιοικητικές αξίες που εξέφρασε από την πρώτη στιγμή η «Περιφερειακή Συμμαχία» και την πίστη τους στη νικηφόρα εξέλιξη του εγχειρήματος.

Με την ευκαιρία, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε ότι τα ψηφοδέλτια της παράταξης και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες συγκροτούνται από δραστήρια μέλη της Κοινωνίας των Πολιτών και στη μεγάλη πλειοψηφία τους αποτελούνται από υποψηφίους που για πρώτη φορά συμμετέχουν στην αυτοδιοικητική εκλογική διαδικασία. ΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στη Ζαχάρω Ηλείας. Σπούδασε στη Νομική Σχολή των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Αθηνών.Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και μετά την επιβολή της δικτατορίας δημιούργησε με άλλους νέους την Σοσιαλιστική Ένωση Νέων Ελλήνων (ΣΕΝΕ).

Συνέχισε τις σπουδές στη Δημοσιογραφία στο London School of Journalism και στις Εργασιακές Σχέσεις στο Polytechnic of North London.

Παράλληλα, εντάχθηκε στο Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα (ΠΑΚ) και αναδείχτηκε γραμματέας της Πολιτικής Εκπροσώπησής του στη Μεγάλη Βρετανία και μέλος του Κέντρου Μελετών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΚ.

Την ίδια περίοδο διετέλεσε γενικός γραμματέας της Ελληνικής Αντιδικτατορικής Επιτροπής Λονδίνου (Greek Solidarity Committee).

Με την ιδιότητα του μέλους του Κέντρου Μελετών και Διαφώτισης (ΚΕΜΕΔΙΑ) του ΠΑΚ, συμμετείχε στην Επιτροπή Σύνταξης της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ, της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη του 1974, καθώς και στην υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου ολιγομελή επιτροπή που διαμόρφωσε το τελικό κείμενό της. Υπήρξε συνιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Το 1975 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας της Επιτροπής Τύπου και ΜΜΕ και μέλος των Επιτροπών ΚΕΜΕΔΙΑ και Οργανωτικού του Κινήματος.

Στις εκλογές του 1977 εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια Β΄ Αθηνών και ήταν ο νεότερος βουλευτής του Κινήματος.

Από το 1993 έως το 2004 εκλεγόταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ηλείας. Στη Βουλή διετέλεσε πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και μέλος των Επιτροπών Αναθεώρησης του Συντάγματος, Αποδήμου Ελληνισμού, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς και της ομάδας εκπροσώπησης της Ελλάδας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Παρευξείνιας Συνεργασίας (PABSEC).

Τον Ιούνιο του 1999 τοποθετήθηκε στη θέση του υφυπουργού Ανάπτυξης με αρμοδιότητα τη βιομηχανική πολιτική, θέση στην οποία παρέμεινε ως τον Απρίλιο του 2000, οπότε και ανέλαβε υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, υπεύθυνος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις και το εξωτερικό εμπόριο.

Το 2001 διορίστηκε υφυπουργός Εξωτερικών, θέση από την οποία παραιτήθηκε το 2002, λόγω βασικών διαφωνιών με τον τότε υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου για την χάραξη της στρατηγικής των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων της χώρας.

Το 2010 ανέλαβε Πρόεδρος στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (IAA) με απόφαση του τότε Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σήμερα εξακολουθεί να είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Έχει τρία παιδιά, το Γιώργο, το Θοδωρή και την Αμαλία.

ΣΑΒΒΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Ο Σάββας Θεοδώρου γεννήθηκε το 1975. Κατάγεται από το Αίγιο, όπου παρακολούθησε τις εγκύκλιες σπουδές του και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Πάτρα, όπου διατηρεί Φαρμακείο.

Σπούδασε στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Πάτρας και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Φαρμακευτικής Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 2006 λειτουργεί το ιδιόκτητο φαρμακείο του.

Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και μέλος του γραφείου Σπουδάζουσας του Ε.Σ. Είναι μέλος της Επιτροπής υγείας του ΠΑΣΟΚ και του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Έχει συμμετάσχει σε πλείστα επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες, ενώ έχει παρακολουθήσει σειρά ιατρικών σεμιναρίων.

Έχει πλούσια συνδικαλιστική και διοικητική εμπειρία. Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά.

ΛΑΜΠΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Λάμπης Σοφιανόπουλος γεννήθηκε το 1960 στην Αρχαία Πίσα (Μιράκα) του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και έχει Μικρασιατική καταγωγή (Τραπεζούντα του Πόντου).

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Μέχρι το 1995 υπήρξε στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας αρχικά στην Αμαλιάδα, την Κρέστενα και στην Αθήνα. Στη συνέχεια δημιούργησε ιδιωτικό Φοροτεχνικό – Λογιστικό Γραφείο.

Από το 2013 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Οδικών Συγκοινωνιών ΟΣΥ. Έχει δραστηριοποιηθεί στη Δυτική Αττική σε κοινωνικούς, επαγγελματικούς και πολιτιστικούς φορείς. Το 2012 συμμετείχε ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β» Εκλογική Περιφέρεια Αθήνας.

Στην Ηλεία δραστηριοποιείται και επιχειρηματικά με την παραγωγή τοπικού οίνου και τσίπουρου με την επωνυμία «ΑΛΦΕΙΟΣ». Είναι έγγαμος με την Ορσαλία Μπερτζελέτου και έχουν τρία παιδιά.

Via

eXodosclub.blogspot.gr
   
   



 adiexodos.gr

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :