ΑΙΣΧΟΣ! -Δείτε το νέο σχέδιο νόμου όπου οι σπουδές καταλήγουν στον κάδο των αχρήστων!

Αληθινή ιστορία αναγνώστριας…

Ξεκίνησα την δεκαετία του 2000 για να κάνω σπουδές. Ο καθένας είχε το όνειρό του άλλοι ήθελαν να γίνουν γιατροί άλλοι οικονομολόγοι και υπήρχαμε και εμείς οι ρομαντικοί που θέλαμε να ασχοληθούμε με την εκπαίδευση να είμαστε κοντά στα παιδιά και να μορφώνουμε τη νέα γενιά.

Πραγματοποιήσαμε τα όνειρα μας και βγήκαμε από τις πολυπόθητες σχολές μας. Ξαφνικά χάνεται η επετηρίδα όπως την έλεγαν και μπαίνει ο ΑΣΕΠ θα έπρεπε να μας εξετάσουν να δούνε αν τα ξέρουμε καλά, για να μπορέσουμε να μπούμε σε μία τάξη. Ποιοι έβαζαν τα θέματα των εξετάσεων, ποιοι διόρθωναν τα γραπτά δε μάθαμε ποτέ.

Μια καλή πρωία μας ανακοίνωσαν ότι δε θα ξαναγίνει ΑΣΕΠ στη χώρα μας και όντας στην πιο παραγωγική μας ηλικία ξαφνικά έχοντας ένα πτυχίο πανεπιστημίου να ψάχνω τι θα μπορούσα να κάνω για να έχω μια δουλειά.

Πήγα στα ιδιωτικά σχολεία όπου δεν αμειβόμασταν και δίνοντας μας ψίχουλα και δουλεύοντας με τις διπλάσιες ώρες, συνάντησα πολλά παιδιά με ειδικές ικανότητες και γονείς που υποστήριζαν ότι δεν υπάρχουν κατάλληλες δομές στο δημόσιο για να τα φιλοξενήσουν και προτιμούσαν να τα στέλνουν στο ιδιωτικό για μια καλύτερη τύχη. Παράλληλα προσπαθούσα να δω τι θα μπορούσα να κάνω έτσι ώστε να έχω ένα καλύτερο αύριο, επηρεάστηκα από αυτά τα παιδιά, θέλω να πάρω γνώσεις είπα στον εαυτό μου και να βοηθήσω τα ιδιαίτερα αυτά παιδιά, με πιο τρόπο θα γινόταν;

Από συζητήσεις με φίλους καταλήξαμε στο να κάνω μεταπτυχιακό ένα απλό χαρτί πανεπιστημίου δεν αρκεί. Πού να κάνω όμως αυτό το μεταπτυχιακό; Ρώτησα αρκετούς που έκαναν και η απάντηση ήταν πρέπει να έχεις πολιτικό μέσω. Έκανα σεμινάρια, μπράιγ, νοηματική, υπολογιστές, τελειοποίησα τις γνώσεις μου στις ξένες γλώσσες, έκανα και άλλα ετήσια σεμινάρια στη διοίκηση σχολικών μονάδων, στη διαπολιτισμική και ότι άλλο υπήρχε.

Συγνώμη δεν υπάρχει αξιοκρατία;;; να δώσω εξετάσεις…έχω τα απαραίτητα προσόντα και μετά από δυο χρόνια απογοητεύσεων γιατί τελικά δεν είχα το μέσω αποφάσισα να κάνω μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Γυρνώντας με το χαρτί του μεταπτυχιακού στο χέρι περάσαμε τη δυσκολία της αναγνώρισης, φέρτε μας τον οδηγό σπουδών υπάρχει συνάφεια, κάνατε πρακτική άσκηση κλπ.

Τελικά καταφέραμε να το αναγνωρίσουμε και με ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο κατάφερα να μπω στον πίνακα ειδικής αγωγής, για να καταφέρω να δουλέψω μια χρονιά στο δημόσιο και ήδη έχω αρχίσει το διδακτορικό μου. Από το πουθενά το 2014 μας ανακοινώνουν το νέο προσχέδιο νόμου όπου το βασικό πτυχίο θα προηγείται των προσόντων.

Από τον Ιανουάριο μας έχουν βομβαρδίσει με την αξιολόγηση, όπου στο ΦΕΚ Α 240/05-11-2013 Κατηγορία V – Επιστημονική και επαγγελματική ανάπτυξη του εκπαιδευτικού, η οποία περιλαμβάνει τα εξής κριτήρια: Συντελεστής βαρύτητας 1):

α) Τυπικά προσόντα και επιστημονική ανάπτυξη.

β) Επαγγελματική ανάπτυξη.

Ακόμα εγκρίθηκε το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων

Υπό το πρίσμα της κοινής Ευρωπαϊκής στρατηγικής «Ευρώπη 2020, η οποία στοχεύει στην έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων και η αντιστοίχιση του με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων προσφέρει ένα εργαλείο που δίνει διέξοδο στην Αγορά Εργασίας και κυρίως δημιουργεί ένα ανταγωνιστικό ανθρώπινο κεφάλαιο».

Τα οκτώ επίπεδα προσόντων είναι τα εξής:

Επίπεδο 1

Απολυτήριο Δημοτικού.

Επίπεδο 2

Απολυτήριο Γυμνασίου.

Επίπεδο 3 Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 3 ΣΕΚ. Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Κατάρτισης Επιπέδου 1 ΙΕΚ.

Επίπεδο 4 Πτυχίο ΕΠΑΣ Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 3 ΕΠΑΛ. Απολυτήριο Επαγγελματικού Λυκείου ΕΠΑΛ. Απολυτήριο (Γενικού) Λυκείου.

Επίπεδο 5 Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 4 ΕΠΑΛ. Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 4 ΙΕΚ. Δίπλωμα/Πτυχίο Ανωτέρας Σχολής

Επίπεδο 6 (Bachelor Degree) Πτυχίο Πανεπιστημίου Πτυχίο ΤΕΙ.

Επίπεδο 7 (Master’s Degree) Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης

Επίπεδο 8 (Doctorate) Διδακτορικό Δίπλωμα

Επίσης το σχέδιο νόμου απορρίπτει αυτή τη στιγμή όλα τα άρθρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της UNESCO. Πού οδηγούμαστε τελικά;;; πρέπει να αντιδράσουμε…μιλάω με συναδέλφους και φοβούνται!!! Στην Ελλάδα του 2014 και έχοντας δημοκρατικό πολίτευμα να φοβόμαστε να γράψουμε και να πούμε τη γνώμη μας για νόμους που εξυπηρετούν συμφέροντα και καταρρίπτουν θεσμούς …

Πηγή

Via

eXodosclub.blogspot.gr
   
   



 adiexodos.gr

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :