Προσφυγή Κωνσταντοπούλου κατά Κασσή-Δριβελέγκα

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου εναντίον των Μ. Κασσή και Γ. Δριβελέγκα, με αφορμή το έντονο επεισόδιο που σημειώθηκε στη Βουλή τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σε δήλωσή της η κ. Κωνσταντοπούλου…

αναφέρει: «Προσφεύγω στη Δικαιοσύνη, η οποία είναι αρμόδια για όσα διέπραξαν οι κκ. Κασσής και Δριβελέγκας, σε επίπεδο αστικό και ποινικό». Οι κκ. Κασσής και Δριβελέγκας, σε πλήρη και αγαστή συνεργασία, ο πρώτος ως Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στο Νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές και ο δεύτερος ως 5ος Προεδρεύων Αντιπρόεδρος της Βουλής (θέση η οποία προορίζεται, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής για το 3ο σε δύναμη Κόμμα της Αντιπολίτευσης και όχι για Κόμμα της Κυβέρνησης, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ), επιχείρησαν μία κανιβαλική και άκρως συκοφαντική και υβριστική επίθεση εναντίον μου», σημειώνει. Ο Μιχάλης Κασσής, βουλευτής και εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, τοποθετούμενος σαν να μην έχει ασκήσει ποτέ το κόμμα του εξουσία, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ για τα κακώς κείμενα στον τομέα της κτηνοτροφίας. Στις ευπρεπείς διαμαρτυρίες του Εισηγητή μας Δημήτρη Κοδέλα, ο οποίος τον ρώτησε: «Εμείς το κάναμε αυτό; Ποιος ευθύνεται; Ποιος φταίει;», ο Μ. Κασσής απάντησε με δυσανάλογη και απρόκλητη επιθετικότητα: «Συνάδελφε, μην μιλάς! Να ακούς! Να μάθετε να ακούτε!», συνεχίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Κωνσταντοπούλου στρέφεται και κατά του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Δριβελέγκα, τον οποίο τον κατηγορεί για ευθεία συμμετοχή στην προσβολή. «Επί 15 περίπου λεπτά, ζητούσα εντόνως από τον Προεδρεύοντα Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Δριβελέγκα να ανακαλέσει τον κ. Κασσή στην τάξη, ως συκοφάντη. Ο κ. Δριβελέγκας, αντίθετα, προσποιούμενος ότι δεν αντιλαμβάνεται την βαρύτατη προσβολή, με ρωτούσε γιατί διακόπτω, αρνείτο επιδεικτικά να ανακαλέσει τον κ. Κασσή στην τάξη: Το τι θα κάνω είναι δική μου δουλειά. Δεν έχετε το λόγο. Φωνάζετε όσο θέλετε! και ενθάρρυνε και εμψύχωνε τον κ. Κασσή να συνεχίσει την συκοφαντική και προσβλητική επίθεσή του εναντίον μου (Κύριε Κασσή, συνεχίστε), απαξιώνοντάς με (Δεν έχετε το λόγο, όσο θέλετε να φωνάζετε! Δεν έχετε το λόγο!) και μη απευθύνοντας την παραμικρή σύσταση στον συνάδελφό του. Έφθασε, μάλιστα, να με απειλήσει ότι «θα ανακαλέσει εμένα στην τάξη», για να εισπράξει την ευθεία πρόσκλησή μου να ανακαλέσει εμένα στην τάξη, που υβρίζομαι και συκοφαντούμαι»», αναφέρει σχετικά η βουλευτής.

Τέλος, στην ανακοίνωσή της παραθέτει τους επίμαχους διαλόγους από τα πρακτικά της Βουλής.

Via

eXodosclub.blogspot.gr
   
   



 adiexodos.gr

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :