Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν σε 72ωρη εκεχειρία

Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν να τηρήσουν 72ωρη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία θα ξεκινήσει την Παρασκευή, ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν…

Κι-μουν.

Η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε ισχύ στις 08:00 την Παρασκευή 1η Αυγούστου (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος), ανέφεραν οι δύο επικεφαλής σε κοινή δήλωση.

Σύμφωνα με αυτή, «οι δυνάμεις εδάφους θα παραμείνουν στις θέσεις τους» κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας, κάτι που σημαίνει ότι οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις δεν θα αποσυρθούν. Καλούμε όλες τις πλευρές να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση έως ότου ξεκινήσει η ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός και να συμμορφωθούν πλήρως με τις δεσμεύσεις τους κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας», δήλωσαν Κέρι και Μπαν.

Η εκεχειρία αυτή είναι κρίσιμης σημασίας, προκειμένου να δοθεί στους αμάχους η πολυπόθητη ανάπαυλα από τις βιαιότητες».

Η Χαμάς, η κυρίαρχη μαχητική ομάδα στη Λωρίδα της Γάζας, δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει την τριήμερη κατάπαυση του πυρός που συμφώνησε με το Ισραήλ. Λαμβάνοντας υπόψη την έκκληση των Ηνωμένων Εθνών και έχοντας στο νου την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο λαό μας, οι οργανώσεις αντίστασης συμφώνησαν στην 72ωρη ανθρωπιστική και αμοιβαία εκεχειρία που θα ξεκινήσει στις 08:00 (τοπική και ώρα Ελλάδος) την Παρασκευή, εφόσον όμως και η άλλη πλευρά τηρήσει τη συμφωνία», δήλωσε, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο πρακτορείο Ειδήσεων Ρόιτερς, ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Σάμι Άμπου Ζούχρι. Όλες οι παλαιστινιακές παρατάξεις είναι ενωμένες σε αυτό το ζήτημα», δήλωσε ο Άμπου Ζούχρι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via

      eXodosclub.blogspot.gr
   
 Exodos-club




 adiexodos.gr


Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :