Ο Ρέντσι προτείνει Σύνοδο Κορυφής για την ανάπτυξη

Ο Ιταλός πρωθυπουργός παρουσίασε απόψε τις νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησής του για την ενίσχυση της ιταλικής οικονομίας.

Οι κυριότερες εξ αυτών αφορούν: Δημόσια έργα συνολικού ύψους 3,8 δισεκ. ευρώ. Τα…

σημαντικότερα θα αρχίσουν εντός δώδεκα μηνών. Κίνητρα για την επέκταση των ευρυζωνικών δικτύων. Τη διεκδίκηση μέρους των ευρωπαϊκών κονδυλίων που η Ιταλία δεν έχει καταφέρει να απορροφήσει έως τώρα. Την ενίσχυση του Ιταλικού Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για να αποκτήσει τη δυνατότητα να στηρίξει τις επιχειρήσεις.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας τόνισε επίσης ότι θα μεταβεί την 20ή Οκτωβρίου στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να δοθεί νέα ώθηση στον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου TAP.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πρόκειται να διαθέσει 600 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση του ταμείου ανεργίας.

Σχετικά με τη Δικαιοσύνη, ο Ρέντσι τόνισε ότι πρόκειται να περιοριστούν κατά το ήμισυ οι θερινές άδειες των δικαστικών και ότι στόχος της κυβέρνησής του είναι να μειωθεί επίσης κατά 50% ο συνολικός αριθμός των υποθέσεων οι οποίες εκκρεμοδικούν. Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι ανησυχητική»

Αναφερόμενος στα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση στην ΕΕ, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης τόνισε:

Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι ανησυχητική. Η ιταλική εκ περιτροπής προεδρία της [Ευρωπαϊκής] Ένωσης πρόκειται να οργανώσει την 6η Οκτωβρίου μια ad hoc σύνοδο αφιερωμένη στην οικονομική ανάπτυξη.

Η Ιταλία θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο, αλλά η λιμνάζουσα οικονομική κατάσταση απαιτεί ισχυρές και θαρραλέες απαντήσεις από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς». Ως χώρα δεν μας έσωσε κανείς. Εμείς συμβάλαμε στην διάσωση των ισπανικών τραπεζών», υπογράμμισε ακόμη ο Ρέντσι. Κάποιοι ρωτούν αν η χώρα μου ζητά περισσότερη ευελιξία προσφέροντας σε αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις.

Η απάντηση είναι ότι (. . .) η Ρώμη θέλει να αξιοποιήσει πιο αποτελεσματικά αυτή τη δυνατότητα, όπως είπε και ο (πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) Μάριο Ντράγκι», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Via

      eXodosclub.blogspot.gr
   
 Exodos-club




 adiexodos.gr


Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :