«Σκοτσέζικο ντους» για τις αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων

Οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων υποχώρησαν, μετά τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης που έδειξε ότι η πλειοψηφία των Σκωτσέζων τάσσεται κατά της ανεξαρτησίας, περιορίζοντας κάποιες ανησυχίες ότι μία αποσκίρτηση της…

Σκωτίας θα μπορούσε να ενθαρρύνει ανάλογη κίνηση από την πλούσια ισπανική περιφέρεια της Καταλονίας.

Η νέα δημοσκόπηση έδειξε ότι το 53% των Σκωτσέζων προτίθενται να ψηφίσουν κατά της απόσχισης από την 300ετή ένωση με το Ηνωμένο Βασίλειο. Αν και οι συνθήκες στη Σκωτία είναι διαφορετικές από αυτές στην Καταλονία, όπου το σχεδιαζόμενο για το Νοέμβριο δημοψήφισμα δεν αναγνωρίζεται από την κυβέρνηση της Μαδρίτης, οι επενδυτές είχαν ανησυχήσει από τις πιθανές επιπτώσεις στην περίπτωση απόσχισης της Σκωτίας.

Οι αποδόσεις των 10ετών ισπανικών ομολόγων υποχώρησαν κατά 6 μονάδες βάσης στο 2,22%, αντιστρέφοντας μέρος της αύξησης των 20 μονάδων βάσης μετά από δημοσκόπηση που έγινε το Σαββατοκύριακο και έδειξε μεγάλη άνοδο των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας της Σκωτίας. Ορισμένοι παράγοντες της αγοράς δήλωναν ότι η αύξηση των αποδόσεων αυτή την εβδομάδα ήταν υπερβολική και ότι η Καταλονία αποτελούσε δικαιολογία των επενδυτών για να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους μετά την υποχώρηση των αποδόσεων των ισπανικών τίτλων την περασμένη εβδομάδα σε χαμηλά επίπεδα – ρεκόρ.

Οι επενδυτές είχαν την προσοχή τους και στη νέα έκδοση των πρόσφατων ελληνικών 3ετών και 5ετών ομολόγων , σε ύψος 1 δισεκ. ευρώ και σε ανταλλαγή τους με υφιστάμενα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου.

Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων ήταν μειωμένες κατά 3 μονάδες βάσης στο 5,61%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via

      eXodosclub.blogspot.gr
   
 Exodos-club




 adiexodos.gr


Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :