Τι είπαν Σταθάκης-Μηλιός στο City του Λονδίνου

Τρία ήταν τα σημεία της έντονης κριτικής που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο City του Λονδίνου, κατά τις παρέμβασεις των Γ. Σταθάκη και Γ. Μηλιού.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άσκησαν κριτική στο Μνημόνιο και κυρίως στο γιατί απέτυχε,…

στα προβλήματα που αφήνει πίσω αλλά και στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση.

Οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των hedge funds αλλά και τραπεζών, έγιναν σε καλό κλίμα. Μάλιστα οι εκπρόσωποι φάνηκαν να δείχνουν ενδιαφέρον για την διαφορετική πολιτική φωνή που διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στους διάφορους κύκλους των συναντήσεων τέθηκε μία σειρά από θέματα. Όπως για παράδειγμα, το χρέος, η επόμενη ημέρα και ο ρόλος του ΔΝΤ, το χρηματοδοτικό κενό της επόμενης διετίας, οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, οι θεσμικές αλλαγές για το κράτος, την αγορά εργασίας και το φορολογικό σύστημα, και ταυτόχρονα το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το χρέος, την ανθρωπιστική κρίση, την ανάπτυξη και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Οι συζητήσεις διοργανώθηκαν χθες από τη Nomura και τη Merill Lynch, ενώ σήμερα από την Kepler Cheuvreaux, και συμμετέχοντες τους Goldman Sachs, York Capital, Wellington Capital Management, Pimco κ.ά.

Ο Γιάννης Μηλιός συνομίλησε με τους Έλληνες τραπεζίτες και σε ένα τραπέζι που διοργάνωσε η Deutsche Bank. Στο περιθώριο των επαφών αυτών, ο Γ. Μηλιός συναντήθηκε με τον καθηγητή Οικονομικών του LSE Κέβιν Φέδερστοουν, ενώ έκανε διάλεξη στο προοδευτικών αντιλήψεων New Economic Foundation

Επαφών συνέχεια στο Λονδίνο

Συνεχίζονται οι επαφές με τραπεζίτες και ξένα funds στο City του Λονδίνου για τους δύο οικονομολόγους του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Σταθάκη και Γιάννη Μηλιό, με τελευταίο τετ α τετ να είναι με τους ανθρώπους της Merrill Lynch. Υπάρχει πολύ έντονο ενδιαφέρον να γνωρίσουν την ελληνική αξιωματική αντιπολίτευση και τις θέσεις της σε χρέος, ευρώ και επενδύσεις» αναφέρει κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου, σημειώνοντας ότι «ακόμα και οι όποιες διαφωνίες διαπιστώνονται μεταξύ των δύο πλευρών είναι εποικοδομητικές για την κατανόηση των θέσεων που υιοθετεί και θα επιχειρήσει να υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από το κυβερνητικό πόστο».

Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάντως υπογραμμίζουν την ιδιαίτερη βαρύτητα στις εν λόγω επαφές, διότι με αυτόν τον δίαυλο επικοινωνίας καθίσταται δυνατή η αποσαφήνιση θέσεων και προθέσεων που από το κυβερνητικό επιτελείο έχει επιχειρηθεί στο παρελθόν να διαστρεβλωθούν, γεγονός που έχει σχηματίσει μία εικόνα επίπλαστης επικινδυνότητας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο εξωτερικό.

Οι επαφές αυτές εξάλλου έρχονται σε συνέχεια της επίσκεψης του τομεάρχη Ανάπτυξης, Γιώργου Σταθάκη, ως οικονομολόγου στο «κοιλιά του κήτους» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τον περασμένο Σεπτέμβριο στο πλαίσιο της .

Αναφορικά με τις επαφές αυτές, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «την καλύτερη απάντηση για τις συναντήσεις στο Λονδίνο την έδωσε ο Γιάννης Δραγασάκης. Θέλουμε μία αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους ανθρώπους των αγορών, όχι για να διαπραγματευθούμε, αλλά για να παρουσιάσουμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Από την Κουμουνδούρου ωστόσο έχει επιχειρηθεί να κρατηθούν «χαμηλά» οι συζητήσεις των δύο κορυφαίων στελεχών του στο Λονδίνο, σε μία προσπάθεια να αποτραπούν τυχόν «παρεμβάσεις» διαφωνούντων και νέοι εσωκομματικοί διαξιφισμοί, κάτι που εξάλλου τόνισε και στην τελευταία ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του κόμματος, σε μία προσπάθεια ομογενοποίησης του πολιτικού λόγου όσο πλησιάζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ήδη εξάλλου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από την περασμένη εβδομάδα είχε τονίσει με νόημα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στον τρόπο που προσεγγίζει τις συναντήσεις αυτές και στις επιδιώξεις που έχει από τις επαφές στο Λονδίνο με εκπροσώπους των ξένων funds».

Οι αλλεπάλληλες επαφές των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη και Γιάννη Μηλιού με επενδυτές και οικονομικούς παράγοντες του Λονδίνου που έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη.

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :