Κύπρος: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας

Η Λευκωσία συνεχίζει με εντατικό ρυθμό την προσπάθεια, ώστε στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, να αποφευχθούν οι αρνητικές αναφορές οι οποίες περιλαμβάνονται στην έκθεση του…

Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να δοθεί η πραγματική εικόνα σε σχέση με τους λόγους για τους οποίους έχουν διακοπεί οι συνομιλίες στο Κυπριακό και να σταλούν τα σωστά μηνύματα, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αναφερόμενος στη χθεσινή ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, από τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Εσπεν Μπαρθ «Αιντα, ο κ. Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, τοποθετήθηκε με τρόπο που ικανοποιεί απόλυτα τη Λευκωσία.

Ικανοποίηση, εξέφρασε και για την αναφορά του κ. Αϊντα στην εποικοδομητική στάση του Κύπριου Προέδρου Ν. Αναστασιάδη σε ότι αφορά στις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :