Τροποποιήθηκαν οι νόμοι των καταναλωτικών δανείων στην Κροατία

Σε ισχύ τέθηκαν οι τροποποιήσεις στο νόμο καταναλωτικών δανείων, που προβλέπουν το "πάγωμα" της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου με το κούνα (στα 6,39 κούνα) για ένα έτος, μετά τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα…

της Κυβερνήσεως.

Οι τροποποιήσεις που εισήχθησαν από την κροατική κυβέρνηση, υιοθετήθηκαν την περασμένη εβδομάδα ως ένα μέτρο βοήθειας των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο.

Η ένωση "Franak", μέλη της οποίας είναι δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, ανακοίνωσε ότι περίπου 60.000 πολίτες στην Κροατία έχουν τέτοια δάνεια και ότι η ενδυνάμωση του ελβετικού νομίσματος επηρεάζει τη ζωή 200.000 έως 300.000 πολιτών.

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς δήλωσε ότι οι τράπεζες δεν ήταν αρκετά προσεκτικές, όταν προσέφεραν φθηνά δάνεια, έξι επτά ή οκτώ χρόνια πριν και θα πρέπει να καλύψουν το κόστος σε αυτή την περίπτωση.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Μιλάνοβιτς, έπρεπε να αντιδράσει, διότι αυτό (οι εξελίξεις γύρω από το ελβετικό φράγκο) ξεπερνά τις αρμοδιότητες της Κεντρικής Τράπεζας της Κροατίας (ΗΝΒ).

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το τραπεζικό σύστημα στην Κροατία είναι αξιόπιστο, δεν εκτέθηκε ποτέ σε επικίνδυνο δανεισμό και δεν υπήρξε ποτέ κανένα σημάδι τραπεζικής κρίσης στη χώρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :