Μειώσεις μισθών 5% ανακοίνωσε η Cyta

Mέσω email

η διοίκηση

της Cyta

ανακοίνωσε σήμερα

μειώσεις μισθών σε όλους τους εργαζόμενους 5% με ισχύ από 1/4/2015. Οι λόγοι των περικοπών σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ….

Γιάννης Κουλίας είναι «η παρατεταμένη οικονομική αβεβαιότητα, ο αυξανόμενος ανταγωνισμός και οι μεγάλες τεχνολογικές και εμπορικές αλλαγές που

δημιουργούν νέα δεδομένα.

Αυτά, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της μητρικής, μας επιβάλλουν να θέσουμε ένα νέο, κομβικό στόχο: το 2015 να στηριχθούμε στις δικές μας, αυτόνομες οικονομικές δυνάμεις. Δεν θα εξαρτόμαστε από τη χρηματοδότηση της μητρικής μας εταιρείας. Για να πετύχουμε το στόχο αυτό είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε με άμεσες ενέργειες σε δύο κατευθύνσεις, την αύξηση εσόδων και τον εξορθολογισμό των λειτουργικών δαπανών, συμπεριλαμβανομένης και της μείωσης κόστους προσωπικού. Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια ώστε η επίδραση για όλο το προσωπικό μας να είναι η μικρότερη δυνατή, 5%, με ισχύ από 1/4/2015».

Όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές του κλάδου η διεύθυνση της εταιρίας εκφόβιζε ότι όποιος συνάδελφος πράξει το αυτονόητο δικαίωμα του να μην υπογράψει για την χειροτέρευση των όρων εργασίας του θα απολύεται. Αντίστοιχες προσπάθειες για μειώσεις μισθού έγιναν το προηγούμενο διάστημα στην Forthnet, όπου και συνάντησαν την σθεναρή αντίσταση των εργαζόμενων, αλλά και στον ΟΤΕ.

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :