Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ δεν θεσπίζουν κανόνες για προστασία καταμηνυτών ατασθαλιών

Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ αρνούνται να θεσπίσουν κανόνες για την προστασία υπαλλήλων που καταγγέλλουν εσωτερικές δυσλειτουργίες, υποστηρίζει η Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια Έμιλι Ο» Ράιλι.

Παρά την υποχρέωση που ανέλαβαν…

τον Ιανουάριο του 2014, επτά από τα εννέα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν θεσπίσει ακόμη κανόνες προστασίας υπαλλήλων που καταγγέλλουν παρατυπίες και δυσλειτουργίες στην εργασία αυτών των οργάνων, τόνισε σε σημερινή δημόσια παρέμβαση της η Ευρωπαία Διαμεσολαβητήτρια Έμιλι Ο» Ράιλι.

Σύμφωνα με δηλώσεις της κυρίας Ο» Ράιλι «οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι τα θεσμικά όργανα της ΕΕ τάσσονται υπέρ των καταγγελιών για δυσλειτουργίες και παρατυπίες, από υπαλλήλους-καταμηνυτές ατασθαλιών που θα πρέπει να προστατεύονται από ενδεχόμενα αντίποινα, για το ότι έφεραν στο φως σοβαρά παραπτώματα ή αμέλειες στον τρόπο διοίκησης της ΕΕ».

Είμαι, ωστόσο, πολύ απογοητευμένη, για το γεγονός ότι επτά από τα εννέα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν έχουν θεσπίσει ακόμη τέτοιους κανόνες, τόνισε η Ευρωπαία Διαμεσολαβητήτρια, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η κυρία Ο» Ράιλι, έναν χρόνο μετά την ανάληψη της υποχρέωσης από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, να θεσπίσουν κανόνες προστασίας των καταμηνυτών εσωτερικών δυσλειτουργιών, παρατυπιών και ατασθαλιών στην διοίκηση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, διεξήγαγε έρευνα και διαπίστωσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, η Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, η Επιτροπή των Περιφερειών και του Επόπτη Προστασίας Δεδομένων, δεν είχαν τηρήσει τις υποχρεώσεις τους.

Μόνον η Κομισιόν και το Ελεγκτικό Συνέδριο προχώρησαν στην καθιέρωση των σχετικών κανόνων, επεσήμανε η Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια.

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :