Τυνησία: Ο πρωθυπουργός έπαυσε τους αρχηγούς αστυνομίας και Μπορντό

O πρωθυπουργός της Τυνησίας Χαμπίντ Εσίντ έπαυσε τη Δευτέρα τον αρχηγό της αστυνομίας της Τυνησίας και τον αστυνομικό διοικητή του μουσείου Μπάρντο, αφού διαπίστωσε ότι υπήρχαν «κενά» στην προστασία της συνοικίας…

όπου βρίσκεται το μουσείο, 5 ημέρες μετά την επίθεση, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. Επισκέφθηκε το βράδυ της Κυριακής (τη συνοικία που βρίσκεται το μουσείο) και είδε πολυάριθμα κενά (ασφαλείας). Ο ίδιος αποφάσισε επομένως να παύσει ένα συγκεκριμένο αριθμό αρμόδιων αξιωματούχων, περιλαμβανομένου του αρχηγού της αστυνομίας της Τυνησίας και του διοικητή της αστυνομίας του Μπάρντο», γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μόφντι Μσέντι, υπεύθυνος επικοινωνίας του προέδρου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε αυτήν την επίσκεψη τη νύχτα και απέπεμψε κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης τους αξιωματικούς της αστυνομίας, τα ονόματα των οποίων δεν διευκρίνισε. Αμέσως όρισε τους διαδόχους τους.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας Σοφιάν Σλίτι είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «ένα ένταλμα σύλληψης» έχει «εκδοθεί» σε βάρος ενός στελέχους των υπηρεσιών ασφαλείας που ήταν επιφορτισμένος με την ασφάλεια του μουσείου», αρνήθηκε ωστόσο να αποκαλύψει τους λόγους της σύλληψής του.

Ο Εσίντ, που διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών το 2011 μετά την επανάσταση, έχει ήδη παραδεχθεί ότι η επίθεση εναντίον του μουσείου του Μπάρντο, όπου σκοτώθηκαν 20 ξένοι τουρίστες και ένας Τυνήσιος αστυνομικός, αποκάλυψε τα σοβαρά κενά στο σύστημα ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :