Γιουβέτσι με κιμά και λαχανικά με κρούστα γιαουρτιού

Μια τέλεια και υγιεινή συνταγή που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι...Υλικά συνταγής (για 6 μερίδες):50 γρ. βούτυρο750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο1 συσκευασία ντοματάκια ψιλοκομμένα2 καρότα κομμένα σε μικρά καρέ1 φλ. αρακάς50 γρ. βούτυρο (έξτρα )500 γρ. χοντρό κριθαράκι1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι4 φέτες κίτρινο τυρί του τοσταλάτιπιπέριΓια την κρούστα γιαουρτιού:500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι3 αβγά2 κ.σ. κεφαλοτύρι3 κ.σ. φρυγανιάΕκτέλεση:Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το καρότο, τον αρακά και τις ντομάτες.Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε να βουτυρωθεί καλά. Το προσθέτουμε στον κιμά καθώς και 6 φλ. βραστό νερό. Σιγοβράζουμε για 10 ´ αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε τακτικά να μην πιάσει το κριθαράκι. Όταν το βγάζουμε από την φωτιά πρέπει να είναι αραιό να έχει ζουμάκι, όχι στεγνό. Ρίχνουμε το μισό κεφαλοτύρι στον κιμά.Αδειάζουμε το μίγμα κιμάς- κριθαράκι σε πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Στρώνουμε από πάνω τις φέτες τυριού. Σε μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με το γιαούρτι .Τα στρώνουμε στην επιφάνεια του φαγητού. Ανακατεύουμε την φρυγανιά με το κεφαλοτύρι και πασπαλίζουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 30' να ροδίσει η κρούστα γιαουρτιού.Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτάΧρόνος Ψησίματος: 30 λεπτά

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :