ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΑ 10,9 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΤΧΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πιστωτές έχουν εισηγηθεί παράταση του υφιστάμενου προγράμματος διάσωσης της χώρας ως το τέλος του Μαρτίου του 2016, αλλά οι διαφωνίες για τους όρους που θα...

περιλαμβάνει και για το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια υπονομεύουν το σχέδιο. Όπως επισημαίνουν πληροφορίες, η συμμετοχή της Ευρωζώνης στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας τελειώνει τον Ιούνιο, γεγονός που έχει δημιουργήσει φόβους για το πώς θα πληρώσει η ελληνική κυβέρνηση τα χρέη της μετά το τέλος του μήνα. Σύμφωνα με τις πηγές της WSJ, για να διασφαλιστεί πως η Ελλάδα δεν θα στερέψει από ρευστό, η χώρα θα αποκτήσει πρόσβαση στα 10,9 δισ. ευρώ που έχουν απομείνει στο ΤΧΣ. Η παράταση μέχρι τον Μάρτιο προφανώς συμπίπτει με την ολοκλήρωση του προγράμματος από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Με βάση αυτό που προσφέραμε, η Ελλάδα θα έχει πλήρη χρηματοδότηση ως τον Μάρτιο του 2016», σημείωσε μια από τις πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, η οποία αναφέρει ακόμη ότι η Ελλάδα θα μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στα 10,9 δισ. ευρώ που έχουν απομείνει στο ΤΧΣ.

Επίσης, αναφέρει ότι ο Ζ. Κ. Γιούνκερ πρότεινε στον Αλ. Τσίπρα επέκταση και επιπλέον χρηματοδότηση με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα φτάνουν μέχρι και σε μειώσεις συντάξεων και αύξηση φορολογικών εσόδων. Ο κ. Τσίπρας, όμως τις απέρριψε ως «απαράδεκτες», αναφέρει το δημοσίευμα. «Κάθε μέρα που περνά η εκροή καταθέσεων σημαίνει ότι όλο και λιγότερα χρήματα μπορούν να ληφθούν από αυτές και αντ’ αυτού πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη σταθεροποίησή τους», αναφέρει το άρθρο.

Ένας ακόμα παράγοντας που δεν επιτρέπει την ολοκλήρωση της συμφωνίας είναι τι θα γίνει μετά τον Μάρτιο. Μια από τις πηγές δηλώνει ότι η Ελλάδα επιμένει ότι δεν θέλει τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, κάτι που πολλοί εκπρόσωποι των δανειστών θεωρούν απαραίτητο, και δεν θέλει να ακολουθήσει κανόνες για τις δαπάνες που ζητούν οι πιστωτές για μετά τον Μάρτιο.

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :