Τα είπαν Τσίπρας - Ολάντ πριν από την Σύνοδο

Επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας. Με ποιον άλλο ηγέτη μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας. Συνομιλία με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ είχε στο περιθώριοτης Συνόδου Κορυφή Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για το προσφυγικό,

ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.Όπως έγινε γνωστό ο Αλέξης Τσίπρας μετέφερε στον Γάλλο πρόεδρο την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού για το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός είχε και θερμή συνομιλία με τον Αντόνιο Κόστα Πρωθυπουργό της Κυβέρνησης Σοσιαλιστών-Αριστεράς της Πορτογαλίας.

Για τις συνομιλίες που είχε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε και μέσω Twitter

Οι επαφές αυτές του Έλληνα πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκαν λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, όπως και μια συνάντηση ομάδας χωρών που σκοπεύουν να υποβάλουν μια πρόταση για «ελάφρυνση» της Τουρκίας από 400.000 πρόσφυγες, με αντάλλαγμα την ανακοπή του προσφυγικού κύματος προς την Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung».

Η FAS αναφέρει ότι οι χώρες αυτές (Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Σουηδία, Φινλανδία), στο πλαίσιο της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, θα εισηγηθούν στην Άγκυρα να πάρουν 400.000 από τους 2.000.000 και πλέον πρόσφυγες που φθάνουν στην Τουρκία και από εκεί κινούνται ή θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη και δη τις κεντρικές της χώρες.

Via
     
eXodosclub.blogspot.gr




Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :