H Google κάνει την αναζήτηση ακόμα πιο έξυπνη

Bookmark and ShareΝέες βελτιώσεις επέφερε η Google στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησής της, έτσι ώστε να την κάνει ακόμα πιο έξυπνη και «ανθρώπινη».
Η νέα λειτουργία με την ονομασία «Knowledge Graph» (Γράφημα Γνώσης) επιτρέπει τους αλγόριθμους της μηχανής αναζήτησης να απαντάνε στα ποικίλα ερωτήματα των χρηστών με τέτοιο τρόπο που δείχνει ότι καταλαβαίνουν καλύτερα τι είναι αυτό, το οποίο ο χρήστης θέλει...
πράγματι να μάθει.
Το «Γράφημα Γνώσης» έρχεται μετά από παρεμφερείς προσπάθειες της ανταγωνιστικής μηχανής αναζήτησης Bing της Microsoft να προσφέρει στους χρήστες ένα εμπλουτισμένο περιεχόμενο απαντήσεων, πέρα από τους συνήθεις συνδέσμους (links).
Η νέα λειτουργία της Google αποτελεί ένα ακόμα βήμα, προκειμένου η μηχανή αναζήτησης να γίνει πιο έξυπνη, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος Αμίτ Σινγκάλ, ώστε οι αλγόριθμοι να μην αναζητούν να ταιριάξουν μόνο λέξεις - κλειδιά, αλλά και να κατανοούν καλύτερα το περιεχόμενο της ερώτησης του χρήστη.
Το «Γράφημα Γνώσης», σύμφωνα με τη Google, έχει προγραμματιστεί έτσι ώστε να χρησιμοποιεί περίπου 3,5 δισεκατομμύρια διαφορετικά χαρακτηριστικά και πιθανές σχέσεις ανάμεσα σε πληροφορίες που αφορούν πάνω από 500 εκατ. ανθρώπους, μέρη και πράγματα, έτσι ώστε να οργανώνει τις απαντήσεις κάθε αναζήτησης με βάση τις εναλλακτικές ερμηνείες μίας λέξης.
Στη συνέχεια, οι προτάσεις - απαντήσεις θα περιέχονται σε ένα πλαίσιο («κουτί») δίπλα στις συμβατικές απαντήσεις - συνδέσμους. Η νέα δυνατότητα αναμένεται να διευκολύνει όσους κάνουν αναζητήσεις μέσω κινητού τηλεφώνου και δεν έχουν μεγάλη οθόνη στη διάθεσή τους.
Το νέο χαρακτηριστικό θα είναι πρώτα διαθέσιμο στους χρήστες των ΗΠΑ.



.. http://exodosclub.blogspot.com/ . Bookmark and Share .
πηγή:mantatanews.blogspot.com

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :