«Κόλαφος» το κατηγορητήριο για Κασιδιάρη…

Ιδιαίτερα βαρύ είναι το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη, περιγράφοντας μια οργάνωση δομημένη κατά τα πρότυπα του Χίτλερ με στρατολογήσεις ανηλίκων, αλλά και…. ομάδες μάχης. Για τον Ηλία Κασιδιάρη επιφυλάσσεται ο ρόλος του υπευθύνου για τη στρατιωτική εκπαίδευση, ακόμα και με αληθινά πυρά. Σοκάρουν οι αναφορές του κατηγορητηρίου για «αιφνιδιαστικές, βίαιες και μαζικές επιθέσεις από νεοτέρας ηλικίας άτομα, για μηχανοκίνητες ομάδες με τον τίτλο Inova, αλλά και για ιδεολογία περί την υπεροχή της αρίας φυλής που οδήγησε σε δεκάδες αιματηρές επιθέσεις».

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κατηγορητήριο:

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες τη βουλευτική του ιδιότητα θα επικαλεστεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος θα αρνηθεί να απολογηθεί στον ανακριτή, διότι θεωρεί παράνομη τη σύλληψη του και το κατηγορητήριο για εγκληματική οργάνωση, αφού δεν προηγήθηκε άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φερόμενος ως επιχειρησιακός αρχηγός της οργάνωσης, ο οποίος πέρασε την πύλη της Ευελπίδων λίγο μετά τις 3:30 μαζί με τους βουλευτές και συγκατηγορούμενούς του, Παναγιώταρο, Λαγό και Μίχο, θα καταγγείλει πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τη σύλληψή του, που έχουν να κάνουν με την υποψηφιότητά του στον Δήμο της Αθήνας.

Δεν αναγνωρίζει το καταστατικό της Χρυσής Αυγής που υπάρχει στη δικογραφία και λέει ότι δεν είναι το ίδιο με εκείνο που το κόμμα κατέθεσε στον Άρειο Πάγο.

Για τον δικό του ρόλο, υποστηρίζει είναι εκπρόσωπος Τύπου στο κόμμα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επικαλεστεί δημοσιεύματα του Τύπου για να αποδείξει την πολιτική σκοπιμότητα, όπως δήλωση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ότι «θα τους λιώσει».

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους δύο χρυσαυγίτες, προθεσμία πήρε ο τρίτος

Την ίδια ώρα, Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δυο πρώτοι κατηγορούμενοι της εγκληματικής οργάνωσης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είναι περιφερειακά μέλη της οργάνωσης.

Ο 40χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Όπως τόνισε η δικηγόρος του, τα στοιχεία είναι σαθρά για το συγκεκριμένο κατηγορούμενο.

Υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη ΧΑ, και δεν είναι καν μέλος της, ενώ τονισε οτι το μόνο που τον εμπλέκει είναι μια κλήση απο συγγενικό του πρόσωπο τρεις ώρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Όσον αφορά το δεύτερο κατηγορούμενο, αρνήθηκε τις κατηγορίες σύμφωνα με πληροφορίες, και αφέθηκε επίσης ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης της εξόδου του απο τη χώρα και την υποχρέωση να εμφανίζεται κάθε μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Τέλος, ο τρίτος κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, και οι άλλοι τρεις βουλευτές του κόμματος αναμένεται να κάνουν λόγο για «πολιτικές διώξεις».

Πρόκειται για τον Ηλία Παναγιώταρο, που επίσης αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο για «ακυρότητα της διαδικασίας λόγω αντισυνταγματικότητας», όπως και τους Νίκο Mίχο και Ιωάννη Λαγό, οι οποίοι επίσης αρνούνται τις κατηγορίες.

Και οι τέσσερις αντιμετωπίζουν βαρύ κατηγορητήριο αφού για τη Δικαιοσύνη θεωρούνται ως διευθυντικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Αναφέρεται στα κατηγορητήρια που συνέταξαν σε βάρος τους οι ανακριτές: Υπό την ιδιότητα του μέλους της στενής ηγετικής ομάδος της οργανώσεως και του βουλευτού της «Χρυσής Αυγής» διηύθυνες αυτήν, παρέχων διαταγές, οδηγίες και εντολές προς τα μέλη της οργανώσεως, ελέγχων απολύτως τη δράση αυτής και ενεργών προς επίτευξη των παρανόμων σκοπών της, όπως αναλυτικώς παρατίθενται».

Στα κατηγορητήριά τους οι ανακριτές υιοθετούν πλήρως τα όσα αναφέρει στο πόρισμα του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χ. Βουρλιώτης.

Κάνουν λόγο για οργάνωση με δομή και δράση, η οποία περιλαμβάνει «ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, βαριές σωματικές βλάβες, ληστεία, εκρήξεις κ.λπ.».

Ακόμη αναφέρουν: «Η εν λόγω ομάδα (Χρυσή Αυγή) επικεφαλής της οποίας εξαρχής ήταν ο Ν. Μιχαλολιάκος μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό υπο την επωνυμία Χρυσή Αυγή. Ήδη κατά το χρόνο αυτό επήλθε διαχωρισμός του πολιτικού τμήματος της οργανώσεως από το επιχειρησιακό τμήμα αυτής σκοπός του οποίου ήταν η δια της βίας αντιμετώπιση των θεωρούμενων ως εχθρών της οργάνωσης….Σε ιδεολογικό επίπεδο η οργάνωση υπεραμύνεται της φυλετικής καθαρότητας της Αρείας Φυλής (στην οποία φέρεται ανήκων και ο ελληνικός λαός) και της ανωτερότητας αυτής έναντι μη «Αρείων» πληθυσμών, δηλαδή θεωρεί ότι οι μη ανήκοντες στη «λαϊκή κοινότητα της φυλής» είναι υπάνθρωποι, τους υπανθρώπους, δε, συγκαταλέγονται οι αλλοδαποί, οι μετανάστες, οι Ρομά, οι ομοφυλόφιλοι, οι έχοντες κινητικά ή νοητικά προβλήματα αλλά και οι διαφωνούντες με τις θέσεις και τις απόψεις της Χ.Α»…

crimenet.gr



         eXodosclub.blogspot.gr



πηγή
                                                     -->

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :