Τα θαλασσινά στη διατροφή μας -Οι πολύτιμες ιδιότητες των “καρπών” της θάλασσας στην υγεία μας

Tα θαλασσινά κατά τη διάρκεια της νηστείας έχουν την τιμητική τους. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι αποτελούν εξαιρετικές πηγές σιδήρου, βιταμίνης Β12 και υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνης, συστατικά που εκτός νηστείας τα παίρνουμε κυρίως από ζωικής προέλευσης τρόφιμα και κατά συνέπεια λείπουν από το νηστίσιμο διαιτολόγιο.

Ακόμη, αποτελούν από τις καλύτερες πηγές πολυακόρεστων λιπαρών, τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας.

Αν τώρα φοβάστε τη χοληστερίνη σας, για εσάς που δεν είναι ανεβασμένη μην ανησυχείτε, καθώς στοιχεία δείχνουν ότι η χοληστερίνη που παίρνουμε από τις τροφές επηρεάζει τη χοληστερίνη στο αίμα μας σε ποσοστό που δεν ξεπερνάει το 30 %.

Για εσάς τώρα που έχετε λίγο τσιμπημένη χοληστερίνη επιλέξτε το χταπόδι που έχει πολύ μικρές ποσότητες.

Τέλος, να έχετε υπόψη ότι και τα κατεψυγμένα προϊόντα , αν και πολλές φορές φθηνότερα, δεν υπολείπονται θρεπτικά σε σχέση με τα φρέσκα θαλασσινά.

Πηγή

Via

eXodosclub.blogspot.gr
   
   



 adiexodos.gr

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :