Κροατία: Υποχώρηση του χρηματοπιστωτικού κινδύνου

Οι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Κροατία έχουν υποχωρήσει, χάρη στην περαιτέρω μείωση των ασφάλιστρων κινδύνου στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές και τις ελαφρώς βελτιωμένες προοπτικές για…

την εγχώρια οικονομία, αναφέρει η κροατική Κεντρική Τράπεζα, HNB, στην τελευταία έκδοση της έκθεσης υπό τον τίτλο “Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα”.

Η συνεχιζόμενη επεκτατική νομισματική πολιτική των μεγάλων κεντρικών τραπεζών συνέβαλε στη διαμόρφωση χαμηλότερων ασφαλίστρων κινδύνου στις διεθνείς αγορές, διευκρινίζει η HNB, προσθέτοντας ότι το ευνοϊκό αυτό περιβάλλον οδήγησε στη μείωση των ασφαλίστρων κινδύνου της Κροατίας.

Ως αποτέλεσμα, η τελευταία έκδοση κρατικών ομολόγων στις διεθνείς αγορές για το ποσό των 1,25 δισ. ευρώ, πραγματοποιήθηκε με απόδοση 4,01%, που αποτελεί ιστορικά χαμηλή απόδοση που η Κροατία έχει καταβάλλει μέχρι στιγμής για ευρωομόλογο.

Η Κεντρική Τράπεζα προσθέτει ότι ο κίνδυνος για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στη χώρα περιορίστηκε περαιτέρω και από το γεγονός ότι οι μακροοικονομικές προοπτικές για την εγχώρια οικονομία φαίνεται να είναι σε κάποιο βαθμό λιγότερο δυσμενείς.

Μια μερική ανάκαμψη της εξωτερικής ζήτησης οδήγησε σε αύξηση των κροατικών εξαγωγών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, και εν μέσω της υποτονικής ακόμη εγχώριας ζήτησης (εικόνα που προβλέπεται να διατηρηθεί στο σύνολο του 2014), θα μπορούσε να αναμένεται μια αύξηση στο πλεόνασμα του ισοζυγίου πληρωμών τρεχουσών συναλλαγών στο 1,9% του ΑΕΠ, η οποία μπορεί να μειώσει τους κινδύνους για τη σταθερότητα της συναλλαγματικής ισοτιμίας του εθνικού νομίσματος κούνα, επισημαίνει η HNB.

Η Κεντρική Τράπεζα προειδοποιεί, ωστόσο, ότι οι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα που ελλοχεύουν σε μία συνεχιζόμενη απουσία οικονομικής ανάπτυξης και στο υψηλό δημόσιο χρέος, εξακολουθούν να είναι ουσιαστικοί. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via

      eXodosclub.blogspot.gr
   
 Exodos-club




 adiexodos.gr


Πώς κερδίζω χρήματα από το internet ; Πώς βγάζω λεφτά από το σπίτι ; Που θα θα βρω δουλειά χωρίς κεφάλαια ; Έχω δουλειά αλλά δεν μου φτάνει ο μισθός και τι να κάνω για να ενισχύσω το εισόδημά μου ; Που να βρω δουλειά με τέτοια  κρίση τώρα που είμαι άνεργος ; 
Για να μάθεις τις απαντήσεις  πάτησε τώρα ΕΔΩ 

Share/Bookmark
Post A Comment
  • Τα σχόλια σας ΕΔΩ . . Comment using Blogger
  • . .ή στο Facebook . Comment using Facebook
  • . . Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :